Πολιτική

«Μύδροι» ΠΑΜΕ Κιλκίς εναντίον της ΑΔΕΔΥ

Κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ, με επικεφαλής τον Δ. Μπράτη, εκλεγμένο στην εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, επισκέφθηκε το Κιλκίς την Τετάρτη 21.10.15.

Η επίσκεψη αυτή έρχεται σε συνέχεια άλλων επισκέψεων, τα προηγούμενα χρόνια «με κοινό χαρακτηριστικό την απουσία περιεχομένου και προετοιμασίας από τους τοπικούς εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ», όπως τονίζει το ΠΑΜΕ Κιλκίς στην σχετική ανακοίνωση που συνεχίζει ως εξής:
«….Για άλλη μια φορά δεν συντόνισαν τις ενέργειες τους ούτως ώστε η επίσκεψη να αποκτήσει πανδημοσιοϋπαλληλικό χαρακτήρα με την συμμετοχή όλων των συναδέλφων σε μια κοινή σύσκεψη. Μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να αποτελέσει εφαλτήριο κοινών αγώνων και πρωτοβουλιών στον κλάδο των δημοσίων υπαλλήλων εν όψει και της απόφασης συμμετοχής ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην απεργία της 12ης Νοέμβρη. Επιλέχτηκε τελικά η επίσκεψη του εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ χωριστά ανά κλάδο εργαζομένων.

Για άλλη μια φορά δεν ενεθάρρυναν τον διάλογο μεταξύ των συναδέλφων. Πιστοί στην εφαρμογή της τακτικής τους ότι κάθε κλάδος έχει διαφορετικά προβλήματα άρα και διαφορετική προσέγγιση στην διεκδίκηση τους, επιμένουν να διαταράσσουν την ενότητα του κλάδου. Όλα αυτά σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο στην οποία απειλούνται ακόμη και τα στοιχειώδη εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα.
Όσο για την ουσία και την ποιότητα του διαλόγου που αναπτύχθηκε περισσότερο με …«μνημόσυνο» έμοιαζε και πρόσκληση ανοχής στα μέτρα, παρά με προσκλητήριο για αγώνες και ανατροπές.

Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν τα «έβαψαν μαύρα» και εξέφρασαν θεμελιώδη ερωτήματα που αφορούν την ζωή της εργατικής τάξης.
o Μπορεί τελικά να υπάρξει έξοδος από τα μνημόνια μέσα στην Ε.Ε., μέσα στο ΝΑΤΟ, με το κεφάλαιο να κρατάει το τιμόνι της οικονομίας;
o Όσοι «σοφοί» και να «σπάσουν το κεφάλι τους» μπορούν να υπάρξουν λύσεις που να συμφέρουν και το λαό και το κεφάλαιο;
o Σε συνθήκες γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης ο κοινωνικός διάλογος, η κοινωνική συναίνεση και ο κοινωνικός συμβιβασμός μπορούν να μας εξασφαλίσουν “ειρήνη” και “σταθερότητα”;
Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν ότι «το 90% του ελληνικού λαού είναι με την Ε.Ε. και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει…», «Ο λαός εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές και έχει το μερίδιο της ευθύνης του…», «Η ΑΔΕΔΥ και το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν θέματα κεντρικής πολιτικής σκηνής…», «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις αλλά δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε τέτοια ζητήματα…», «Η εξωτερική πολιτική της χώρας καθορίζεται από την κυβέρνηση…». Αυτά και άλλα πολλά είπε προς τέρψιν της κυβέρνησης και του κεφαλαίου και οι εργαζόμενοι κλήθηκαν για άλλη μια φορά να σκύψουν το κεφάλι, αποκρύπτοντας ότι η θέση σου για την Ε.Ε., για την ανταγωνιστικότητα, την υγιή επιχειρηματικότητα κ.ά. είναι πολιτική θέση σε βάρος όμως του λαού.

Οι συνάδελφοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για το εάν αυτές οι μέθοδοι και πρακτικές του κυβερνητικού συνδικαλισμού, συμφέρουν τους εργαζομένους και εάν μπορούν να τους οδηγήσουν σε οριστικές λύσεις των προβλημάτων τους.

Οργανώνουμε την εργατική λαϊκή απάντηση στο νέο κύμα επίθεσης! Μπορούμε να ανατρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις, δεν θα συνθηκολογήσουμε στο γκρέμισμα σε ότι έχει απομείνει. Γινόμαστε πρωταγωνιστές των εξελίξεων! Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν. Δεν προδίδουμε τα ιδανικά και τις αξίες της εργατικής τάξης.
Στις 12 Νοέμβρη απεργούμε όλοι μαζί εργάτες και υπάλληλοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και αγωνιζόμαστε σε συμμαχία με τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, της νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Για να κατακτήσουμε ένα μέλλον στο μπόι των ονείρων μας!».

Περισσότερα

Εκδήλωση της ΝΕ Κιλκίς ΠΑΣΟΚ με θέμα την αντιμετώπιση προβλημάτων στην Παθολογική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Από την νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά τα όσα δυσάρεστα και συνάμα τραγικά παρουσίασαν οι […]

Δείτε ακόμα