Γενικά

Μηδενικές αυξήσεις σε σειρά τελών με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς

Από το γραφείο τύπου του δήμου Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Μηδενικές αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας, φωτισμού και στους ηλεκτροδοτούμενους χώρους για το 2021 αποφάσισε ομόφωνα, σύμφωνα με το νόμο του Κλεισθένη, το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς στην διά περιφοράς συνεδρίασή του.

Η τιμολογιακή πολιτική του δήμου Κιλκίς καθορίστηκε με βάση τη φοροδοτική ικανότητα του μέσου νοικοκυριού, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επέβαλε η υγειονομική κρίση του Covid – 19.

Το ενιαίο τέλος καθαριότητας και φωτισμού παραμένει στα περσινά επίπεδα για όλες τις οικιακές καταναλώσεις ενώ μειώνεται κατά 10% στα βιομηχανικά κτήρια της ΒΙΠΕ Κιλκίς και της βιομηχανικής περιοχής Νέας Σάντας το όριο της τετραγωνικής επιφάνειας των οποίων δεν ξεπερνά τα 6.000 τ.μ.

Στις φορολογικές αποφάσεις του 2021 προβλέπονται κατά περίπτωση και απαλλαγές τελών για μακροχρόνια ανέργους, πολυτεκνικές και τρίτεκνες οικογένειες και για ΑΜΕΑ.

Τα βασικά τέλη του 2021 που διατηρούνται στα ίδια επίπεδα:

– τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων για τραπεζοκαθίσματα στην α’ ζώνη 10 ευρώ ανά τ.μ. Το ίδιο τέλος καθορίζεται και στη β’ γ΄ και δ΄ ζώνη για πεζοδρόμια, πλατείες και πάρκα ενώ διαμορφώνεται τέλος 15 ευρώ ανά τ.μ. για τραπεζοκαθίσματα που τοποθετούνται σε πεζόδρομους, πλατείες – πάρκα. Για τους οικισμούς του δήμου Κιλκίς το τέλος τραπεζοκαθισμάτων καθορίζεται σε 5 ευρώ ανά τ.μ. για κεντρικούς δρόμους και πλατείες και 3 ευρώ ανά τ.μ. για παρόδους οικισμών

– τέλος διαφήμισης στο 0,25% το τ.μ. εβδομαδιαίως για την πόλη του Κιλκίς και σε 0,17% το τ.μ. αντιστοίχως για όλους τους οικισμούς του δήμου για διαφημίσεις μέσα σε μόνιμα και σταθερά ή προσωρινά και κινητά πλαίσια που τοποθετούνται σε κοινόχρηστους χώρους.

Τέλος 25 ευρώ το τ.μ. ετησίως για φωτεινές διαφημίσεις στην πόλη του Κιλκίς και 15 ευρώ το τ.μ. αντίστοιχα για τους οικισμούς του δήμου

– πάγιο τέλος άρδευσης 1 ευρώ ανά στρέμμα για τη συντήρηση και βελτίωση των έργων άρδευσης

– ενιαίο τέλος ενταφιασμού 50 ευρώ και ενιαίο δικαίωμα σύστασης οικογενειακού τάφου 3.000 ευρώ σε όλα τα δημοτικά κοιμητήρια

– διατήρηση τέλους τέλεσης πολιτικού γάμου στα 50 ευρώ. Απαλλάσσονται από την καταβολή του άποροι και άτομα με αναπηρίες.

– Το τέλος εισόδου στο Σπήλαιο Κιλκίς διαμορφώνεται στα 5ευρώ για περιηγήσεις μεμονωμένων επισκεπτών, στα 2ευρώ για περιηγήσεις οργανωμένων γκρουπ άνω των δέκα ατόμων. Δωρεάν είσοδος προβλέπεται για περιηγήσεις σχολείων, φορέων και φιλοξενούμενων του Δήμου Κιλκίς, για παιδιά (μέχρι δέκα οκτώ ετών), φοιτητές και στρατιώτες καθώς και για ειδικές περιπτώσεις όπως επισκέψεις δημοσίων ιδρυμάτων (ορφανοτροφείων, γηροκομείων, θεραπευτηρίων, ειδικών σχολείων κ.α.). Δωρεάν θα είναι η είσοδος και στους μακροχρόνια ανέργους και στις πολυτεκνικές,τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες.

– Το τέλος εισόδου (εισιτήριο) παραμένει στα 3 ευρώ στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός”. Δωρεάν είσοδο θα έχουν μακροχρόνια άνεργοι, ΑΜΕΑ και έκπτωση 50% πολυτεκνικές, τριτεκνικές και μονογονεϊκές οικογένειες.

– Δωρεάν είσοδος προβλέπεται και στο Κέντρο Προβολής Λόφου Αγίου Γεωργίου – Σπηλαίου (Μόνιμη Έκθεση Παλαιοντολογίας)

– Δωρεάν τέλος χρήσης του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου για τρεις εκδηλώσεις ετησίως σε πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς φορείς και σε ιερούς ναούς. Οι ως άνω φορείς έχουν δικαίωμα της δωρεάν χρήσης του Θεάτρου Λόφου Αγίου Γεωργίου για δύο εκδηλώσεις ετησίως και της Αυστροελληνικής Καπναποθήκης για δύο εκδηλώσεις ετησίως.

Αποφασίστηκε, ακόμη, να μην επιβληθεί το τέλος του 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων σε κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια και συναφή καταστήματα που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως Κιλκίς και σε όλους τους οικισμούς του δήμου καθώς εκεί δεν εφαρμόζεται το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα