Κοινωνία

Διάκριση Α.Σιάπκας σε διαγωνισμό της Microsoft

Η Αναστασία Σιάπκα και η Νεφέλη Στεφοπούλου, είναι οι δύο Ελληνίδες που κατάφεραν να διακριθούν στον παγκόσμιο διαγωνισμό Microsoft YouthSpark Challenge for Change, ανάμεσα σε 30 φιναλίστ.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και απόφοιτοι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν τις ιδέες τους σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να φέρουν θετική αλλαγή στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα.

Η διαδικασία ψηφοφορίας για την ανάδειξη των δέκα μεγάλων νικητών έχει ήδη ξεκινήσει και είναι ανοιχτή στο κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει την αγαπημένη του συμμετοχή, μέχρι και τις 14 Μαΐου 2015.

H έναρξη του διαγωνισμού Microsoft YouthSpark Challenge for Change ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2015, ενώ τον περασμένο μήνα, οι κριτές έλαβαν και αξιολόγησαν χιλιάδες αξιόλογες συμμετοχές από περισσότερες από 100 χώρες. Φέτος, είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας διακρίνεται στον παγκόσμιο αυτό διαγωνισμό, με δύο υποψήφιες, ενώ οι συνολικές ελληνικές συμμετοχές έφτασαν τις 30.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ MICROSOFT
Οι 30 φιναλίστ έχουν ήδη κερδίσει ένα Surface Pro 3 me Office 365, ενώ οι πέντε νικητές, από την κάθε ηλικιακή ομάδα (13-17 ετών και 18-25 ετών), οι οποίοι θα ανακοινωθούν στις 27 Μαΐου, θα κερδίσουν ένα leadership-development ταξίδι στη Νικαράγουα, $2500, ένα Windows Phone καθώς και την ευκαιρία να συμμετέχουν ως εκπρόσωποι στο πρόγραμμα του Microsoft Youthspark.

Η Νεφέλη Στεφοπούλου και η Αναστασία Σιάπκα είναι οι δύο υποψήφιες που διακρίθηκαν για τις πρωτοποριακές ιδέες τους.

Η Αναστασία από το Κιλκίς, διακρίθηκε για το project της, “Code it Like a Girl”, μιας κοινωνικής επιχείρησης, η οποία διοργανώνει εργαστήρια που εξοικειώνουν τις γυναίκες με τον προγραμματισμό, προκειμένου να αποκτήσουν πολύτιμες τεχνολογικές δεξιότητες και να γεφυρώσουν το χάσμα εκπροσώπησής τους στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Η Αναστασία είναι συν-ιδρύτρια του “Code it Like a Girl”, και στόχος της είναι να ενθαρρύνει περισσότερες γυναίκες να ασχοληθούν με τον κλάδο της Πληροφορικής στην Ελλάδα.

Η Νεφέλη, από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, ξεχώρισε με το Project L.I.N.C, στόχος του οποίου είναι να λύσει το πρόβλημα μόλυνσης νερού που αντιμετωπίζει ένας αριθμός σχολείων στην Κένυα. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Νεφέλη, σε συνεργασία με τους συμμαθητές της από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών “The School Master” και με δύο σχολεία από τις Η.Π.Α, έχουν ήδη συμβάλλει στη δωρεά εφτά φίλτρων νερού, τα οποία εγκαταστάθηκαν σε δύο σχολεία, παρέχοντας πόσιμο νερό σε περισσότερα από 500 παιδιά.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015.Το κοινό έχει την ευκαιρία να επιλέξει το αγαπημένο του project, μέσα από 30 συμμετοχές (15 από κάθε ηλικιακή ομάδα), ενώ έχει δικαίωμα μιας ψήφου καθημερινά, μέχρι τη λήξη της ψηφοφορίας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]