Γενικά

Μία θαυμάσια χιονοδρομική εμπειρία μαθητών του 1ου και του 2ου γυμνασίου του Κιλκίς


Στο πλαίσιο του προγράμματος αγωγής υγείας «άΣΚΙση και ΠΟΔΗΛΑΤΟ» που υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά στο 1ο γυμνάσιο Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο όρος Βόρας (Καϊμακτσαλάν) από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου 2015, σε συνεργασία με το 2ο γυμνάσιο Κιλκίς που υλοποιεί κατά το τρέχον σχολικό έτος ανάλογο πρόγραμμα. Τα προγράμματα των δύο σχολείων εντάσσονται στο δίκτυο «Άσκηση και ποιότητα ζωής».
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:
«…Οι μαθητές των προγραμμάτων είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μαθήματα εκμάθησης σκι από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς. Η τριήμερη συνεχής εκπαίδευση έφερε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όλα τα παιδιά με τους έμπειρους δασκάλους, με κέφι και ασφάλεια ανακάλυψαν την μαγεία του βουνού πάνω στα πέδιλα του σκι και κινήθηκαν σε πίστες διαφορετικού βαθμού δυσκολίας.
Στην εκδρομή συμμετείχαν 38 μαθητές του 1ου γυμνασίου και 19 του 2ου γυμνασίου Κιλκίς. Οι μαθητές των δύο σχολείων συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους τόσο στις ομάδες που δημιουργήθηκαν για τα μαθήματα του σκι όσο και σε όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το αστυνομικό τμήμα, την τροχαία και το δήμο Έδεσσας με την αρωγή των οποίων όλες οι μετακινήσεις των μαθητών πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη ασφάλεια.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα