Κοινωνία

Μία θαυμάσια εμπειρία στο ΚΚΣ Κιλκίς βίωσαν μαθητές του 8ου δημοτικού

Από το κέντρο κοινωνικής στήριξης (ΚΚΣ) Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου το 8ο δημοτικό σχολείο του Κιλκίς πραγματοποίησε επίσκεψη στο κέντρο κοινωνικής στήριξης. Στόχος της συνάντησης ήταν η συνύπαρξη, η αποδοχή και η διασκέδαση μέσα από κοινές δράσεις.

Το προσωπικό του Κέντρου δημιούργησε τέσσερις σταθμούς δραστηριοτήτων από τους οποίους πέρασαν όλοι οι μαθητές σε μεικτές ομάδες με τους ωφελούμενους του προγράμματός μας.

Στον πρώτο σταθμό οι μαθητές με τους ωφελούμενους έπλασαν κουλούρια Θεσσαλονίκης με σουσάμι, τα έψησαν και φυσικά τα δοκίμασαν.

Στο δεύτερο σταθμό οι ομάδες δημιούργησαν κάρτες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Στον τρίτο σταθμό δημιούργησαν χαρταετούς για την Καθαρά Δευτέρα και στον τέταρτο έπαιξαν παιχνίδια αλληλεπίδρασης σχετικά με το Μπότσα (βότσαλα) “Bocce” ένα παιχνίδι με μπάλες για άτομα με αναπηρίες.

Ευχαριστούμε πολύ την διευθύντρια Γεωργία Κοκκινάκη, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 8ου δημοτικού σχολείου για την πρωτοβουλία της επίσκεψης όπως επίσης και για τη συμμετοχή τους σε όλες τις δράσεις που διοργανώνει το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης.

Η επαφή των μαθητών με τους ωφελούμενους του κέντρου μας έχει θετικά αποτελέσματα για όλους , πρώτα για τους ωφελούμενους που όντας κοινωνικά άτομα τους ευχαριστεί η παρέα με ανθρώπους πέραν της καθημερινότητάς τους και για τους μαθητές που δείχνουν ότι αντιλαμβάνονται και αποδέχονται τη διαφορετικότητα χτίζοντας βάσεις για την μετέπειτα πορεία σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Αν είστε ένα οργανωμένο σύνολο, όπως σχολείο, σύλλογος ή μια παρέα που θέλετε να μας γνωρίσετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 2341020733 και να προγραμματίσουμε μία επίσκεψη με δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ανάγκες της ομάδας που θα δημιουργηθεί”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]