Γενικά

Mία πλατεία σκέτη …«πηγή» κινδύνων!

Τον κώδωνα του κινδύνου πρόκλησης ατυχήματος ή δυστυχήματος στον χώρο της πλατείας του Αγίου Χαραλάμπους λόγω ημιτελών έργων αναπλάσεως εξ αιτίας της οικονομικής κρίσεως, κρούει ο κάτοικος του χωριού Ιωάννης Τσενικλής, που ζητεί από την δημοτική αρχή να λάβει μέτρα ασφαλούς χρήσης του χώρου και κατόπιν να εξετάσει την προοπτικής της αποπεράτωσης του έργου της ανάπλασής του.
Σε ανοικτή επιστολή του προς τον δήμαρχο Δημήτρη Σισμανίδη ο κ. Τσενικλής αναφέρει τα εξής:
« Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Απευθύνομαι σε εσάς ως το πλέον αρμόδιο πρόσωπο, καθ’ ότι μετά την προφορική ενημέρωση του προέδρου Αμαράντων Χρήστου Παπαδόπουλου, αλλά και του τοπικού συμβούλου Ιωάννη Σισμανίδη, από την προεκλογική ακόμη περίοδο. Δεν έχει γίνει καμμία κίνηση για την επίλυση των σοβαρότατων κινδύνων που κρύβει η κεντρική πλατεία του χωριού και οι γονείς δικαίως ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών.
Για να σας εξηγήσω επακριβώς την κατάσταση, στο χωριό Άγιος Χαράλαμπος του δήμου Κιλκίς υπάρχει μια κεντρική πλατεία όπου συγκεντρώνονται όλα τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι του χωριού καθημερινώς. Ο χώρος αυτός είναι το παλιό σχολείο του χωριού, που από όσο γνωρίζω σαν κτίριο έχει κριθεί διατηρητέο και στεγάζει τον πολιτιστικό σύλλογο αλλά και τις οποίες εκδηλώσεις διοργανώνονται στο χωριό. Σε αυτόν τον χώρο στο παρελθόν υπήρχε ένα γήπεδο αθλοπαιδιών, δυο εστίες ποδοσφαίρου καθώς και κούνιες, τραμπάλες και μια τσουλήθρα. Πριν μερικά χρόνια λόγο παλαιότητας τον παιχνιδιών αφαιρέθηκαν τα παιδικά παιχνίδια (κούνιες, τραμπάλες τσουλήθρα) και καταστράφηκε το μισό γήπεδο μπάσκετ προκείμενου να φτιαχτεί ένα γήπεδο ποδοσφαίρου για την ομάδα του χωριού ”Ποντιακός”. Δυστυχώς λόγω της οικονομικής κρίσεως στην οποία βρέθηκε η χώρα μας οι παραπάνω εργασίες αναδιαμόρφωσης και ανέγερσης νέου γηπέδου σταμάτησαν. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι από το επίπεδο όπου βρίσκεται το σχολείο, η αυλή, και το μισό γήπεδο μπάσκετ σε σχέση με το επίπεδο που επρόκειτο να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου όπως θα δείτε στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες, υπάρχει μια υψομετρική διαφορά τουλάχιστον τριών με τεσσάρων μέτρων χωρίς να υπάρχει καμμία περίφραξη ώστε να αποτρέπει την πτώση κάποιου παιδιού η ακόμα και κάποιου ενηλίκου. Επίσης λόγω του ότι οι εργασίες έγιναν με ειδικά μηχανήματα η διαφορά ύψους είναι σημαντικά μεγάλη και απότομη. Τα παιδιά μην έχοντας καμμία άλλη παιδική χαρά ή χώρο να παίξουν σε ολόκληρο το χωριό αρκούνται στο μισό γήπεδο αθλοπαιδιών, στο οποίο εάν κάποιος ξεπεράσει τα στενά όριά του, θα βρεθεί σε «γκρεμό» θέτοντας την ζωή του σε κίνδυνο.
Εμπιστευόμενοι την υπευθυνότητα και το ήθος σας, σας παρακαλούμε, πρώτον να διασφαλίσετε την ασφάλεια στον χώρο οριοθετώντας τον περιμετρικώς με κάποια περίφραξη ή με όποιον τρόπο θεωρείτε ότι είναι σωστός ώστε να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστες εξελίξεις οι οποίες από εδω και στο εξής θα βαρύνουν μόνο τις αρχές του τόπου, από την στιγμή που όλοι οι αρμόδιοι έχουν ενημερωθεί. Κατά δεύτερον, και όχι λιγότερο σημαντικό θεωρώ ότι οφείλετε να αναδείξετε την πλατεία του χωριού με μια παιδική χαρά ώστε να έχουν την δυνατότητα τα παιδιά μας να γνωριστούν, να παίξουν, να κάνουν φιλίες να αγαπήσουν τον τόπο από τον οποίο κατάγονται και γιατί όχι να επιστρέψουν και να ενισχύσουν την τοπική κοινωνία.
Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεστε, γι’ αυτόν τον λόγο περιμένουμε ενημέρωση σας ώστε να ενισχύσουμε τις προσπάθειές σας με όποιον τρόπο χρειαστεί».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Παραιτήσου»

Την τιμητική τους είχαν την εβδομάδα που μας πέρασε στον πολιτικό «στίβο» του νομού μας η απαίτηση παραιτήσεων. Εν αρχή […]