Πολιτισμός

Mπαλλετική εκδοχή της «Αλίκης στην χώρα των θαυμάτων»

Το τμήμα μπαλέτου & σύγχρονου χορού της «Τέχνης», με υπεύθυνη την Κέλλυ Πολυχρονίδου, θα παρουσιάσει την Κυριακή 26.4.15 την παράσταση «Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων». Η εκδήλωση θα πραγαμτοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς, με ώρα έναρξης 6 το απόγευμα.
Οι μικρές αλλά και μεγαλύτερες σε ηλικία μαθήτριες του τμήματος, θα ερμηνεύσουν αγαπημένους χαρακτήρες του πασίγνωστου αριστουργηματικού έργου του Λούις Κάρραλ, μέσα από τις άρτιες και εκφραστικές χορογραφίες της πάντα αστείρευτης Κέλλυς Πολυχρονίδου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το έργο
“Μια ζεστή μέρα στην ακροποταμιά, η Αλίκη εντυπωσιάζεται από ένα άσπρο κουνέλι, το οποίο ακολουθεί καθώς μπαίνει στην τρύπα της φωλιάς του.
Η κάθοδος καταλήγει σ’ ένα μακρόστενο χωλ με πόρτες, από τις οποίες η Αλίκη προσπαθεί να περάσει στον κήπο του σπιτιού, αλλά δε χωρεί το σώμα της. Απολαμβάνει, όμως, την θέα των λουλουδιών του κήπου.
Οι αυξομειώσεις του σώματός της σ’ αυτή την προσπάθεια την εγκλωβίζουν. Η απογοήτευση φέρνει δάκρυα, που γίνονται λίμνη και την παρασύρουν. Κουρασμένη από το κολύμπι, αποφασίζει να παίξει το παιχνίδι “Μαραθώνιος”, μαζί με την χελώνα τον τίγρη και τον παπαγάλο, προκειμένου να στεγνώσουν.
Η αλλόκοτη ιστορία όμως που τους αφηγείται στο τέλος, τρομάζει τα ζώα και τελικώς μένει μόνη της.
Τότε εμφανίζεται η κάμπια, που την στηρίζει και την συμβουλεύει να είναι ψύχραιμη. Έπειτα, η γάτα Τσεσάιαρ με τις ιδιαιτερότητές της, την πληροφορεί για τα όντα της περιοχής και της δείχνει το δρόμο για το σπίτι του μαρτιάτικου λαγού. Φτάνοντας εκεί, την υποδέχονται ο Καπελλάς και ο Τυφλοπόντικας και την οδηγούν σε ένα ξέφρενο “Τσάι Πάρτυ”. Ευχαριστημένη φεύγει και φτάνει στον κήπο του παλατιού της Βασίλισσας Κούπας. Εκεί σπεύδει να βοηθήσει τους κηπουρούς όπου έντρομοι προσπαθούν να βάψουν τα λευκά λουλούδια μιας τριανταφυλλιάς καθώς φοβούνται την αυστηρή τιμωρία της Βασίλισσας η οποία έχει εμμονή με το κόκκινο χρώμα.
Λίγο αργότερα η Βασίλισσα καταφθάνει και επιδίδεται στο βασιλικό κροκέ αντικαθιστώντας τις μπάλλες με σκαντζόχοιρους και τα μπαστούνια με φλαμίνγκο. Τελικώς το μάτι της πέφτει στην Αλίκη, που απαντά στις ερωτήσεις χωρίς φόβο και σώζει τους κηπουρούς από την τιμωρία αλλά και τον Βαλέ, που επίσης αντιμετωπίζει την κατηγορία, ότι έκλεψε την τάρτα.
Η δύστροπη Βασίλισσα διατάζει την έναρξη της δίκης της Αλίκης παρουσία όλων των ηρώων και εξαγριωμένη επιβάλλει την τιμωρία της.
Η αγωνία της Αλίκης παίρνει τέλος, όταν πλέον ξυπνά και συνειδητοποιεί πως όλα ήταν… ένα όνειρο».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]