Γενικά

Μία δημιουργική επίσκεψη στο δημοτικό Μαυρονερίου απο το ΚΚΣ Κιλκίς

Το δημοτικό σχολείο Μαυρονερίου επισκέφθηκαν την Τρίτη 20.1.15 ωφελούμενοι του κέντρου κοινωνικής στήριξης (ΚΚΣ) Κιλκίς, σε μία προσπάθεια αλληλεπίδρασης ατόμων τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης. Η δράση πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεννοήσεως με την διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Γαρυφαλλιά Νίκογλου και τον ιερέα της ενορίας, πατέρα Ευγένιο υπό την αιγίδα και την σύμφωνη γνώμη της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν διαδραστικά σε μία σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων. Οι ωφελούμενοι του ΚΚΣ χρησιμοποίησαν πηλό, από τα εργαστήρια στα οποία απασχολούνται στην δομή, για την δημιουργία ροδιών. Όλα τα παιδιά συμμετέσχαν βάζοντας την φαντασία τους στην χρήση των χρωμάτων για τις κατασκευές αλλά και την διακόσμηση αυτών. Στην συνέχεια είχαν την ευκαιρία να γευματίσουν όλοι μαζί με εδέσματα τα οποία είχαν ετοιμάσει νωρίτερα οι μαθητές του σχολείου.
Μέσα από την διαδικασία αναδείχθηκε η σημασία της αυτοεξυπηρέτησης κάτι που για άτομα μη τυπικής ανάπτυξης δεν είναι δεδομένο αφού εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα δομημένης εκπαίδευσης. Με την καθοδήγηση του καθηγητή φυσικής αγωγής του δημοτικού σχολείου Μαυρονερίου κ. Σκρέκα όλοι μαζί διδάχθηκαν παραδοσιακούς χορούς υπό τους ήχους της μουσικής και την εκμάθηση των βημάτων μέσα από την αναπαράσταση κινήσεων από καθημερινές δραστηριότητες.
Ευχαριστήριο
Ευχαριστούμε την διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Μαυρονερίου, κα Νίκογλου Γαρυφαλλιά, το εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και τη μαθητική κοινότητα για την τόσο θερμή υποδοχή και τη ζεστή αγκαλιά προς τους ωφελούμενους του Κέντρου και το προσωπικό του. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον πατέρα Ευγένιο Ιωάννου, ιερέα της ενορίας, που ευρισκόμενος πάντα δίπλα στη μαθητική κοινότητα, ανταποκρίθηκε αμέσως και με μεγάλη χαρά στην πρόσκληση μας για αυτή τη δράση όντας αρωγός στη συνεργασία όλων μεταξύ τους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Το δημοτικό πάρκο – «Κήπος» ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, με νέο αρδευτικό […]