Αθλητισμός

Μία αθλητική διοργάνωση βουνού και δάσους κάθε χρόνο και πολύ καλύτερη


Εξαιρετική από πάσης πλευράς (διοργάνωση, συμμετοχή, επίπεδο συναγωνισμού) σημείωσε ο ορεινός ημιμαραθώνιος Κιλκίς («Traid running), όπως και οι ταυτοχρόνως διεξαχθέντες λαϊκός αγώνας δρόμου 5.000μ. επί δασικής διαδρομής και αγώνας δρομου 400μ. γιά ΑΜΕΑ.
Τους δύο αγώνες διοργάνωσε γιά τρίτη συνεχή χρονιά ο σύλλογος φίλων ποδηλάτου Κιλκίς, ενώ διεξήχθησαν στο θαυμάσιο φιλικό περιβάλλον του λόφου Αγίου Γεωργίου και του δυτικού περιαστικού δάσους Κιλκίς.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«….Ο ορεινός ημιμαραθώνιος (21.000μ.) και ο λαϊκός αγώνας (5.000μ.) διεξήχθησαν από ιδιαιτέρως ευχάριστες συνθήκες με την συμμετοχή 255 δρομέων από το Κιλκίς και αρκετές άλλες περιοχές εντός και εκτός νομού Κιλκίς.
Για πρώτη φορά εντάξαμε στις εκδηλώσεις και αγώνα 400 μέτρων για άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ), γιά τα οποία κατά γενικήν ομολογίαν των συνοδών τους ήταν απερίγραπτη η χαρά της συμμετοχής και της βράβευσης της προσπάθειάς τους..
”Ποτέ στην ζωή μου δεν περίμενα ότι κάποιος θα μου έδινε μετάλλιο” ήταν τα λόγια ενός από τα παιδιά που έλαβε μέρος στον αγώνα.
Πρώτος γενικής στους άνδρες τερμάτισε ο Αναστάσιος Μυλωνίδης από το Κιλκίς με 01.53.35, δεύτερος ο Ηρακλής Μαντζούρης της «Kasimis Training» Θεσσαλονίκης με 01.53.45 και τρίτος ο Θοδωρής Φαχουρίδης επίσης από το Κιλκίς με χρόνο 02.03.55.
Στις γυναίκες πρώτευσε η Μακρίνα Γρηγοριάδου με χρόνο 02.34.05, δεύτερη η Αναστασία Ελευθεριάδου από την «Olumpus TRT» με 02.35.48 και τρίτη η Βένη Δημπάρη του Σκυδραϊκού με 02.38.19.
Στην γενική κατάταξη του λαϊκού αγώνα πρώτευσε η Φανή Αβράμογλου του ΓΑΣ Κιλκίς με 23.11 με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Φωτιάδου του Αθλου Κιλκίς με 23.29 και τρίτο τον Σταύρο Κατσαρώνα του Αίαντος Κιλκίς με 24.21.
Την διοργάνωση υποστήριξαν οι εξής:
Περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, δήμος Κιλκίς, τροχαία Κιλκίς, εφημερίδα και ράδιο ‘’Μαχητής’’ του Κιλκίς, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τμήμα ‘’Σαμαρειτών», Ε.Κ.Α.Β Κιλκίς, σύλλογος πολιτικής προστασίας ‘’Μακεδονία’’, Ομάδα Διάσωσης Κιλκίς (Ο.Δ.Κ), COSMOTE-Λογδανίδης, αθλητικό κατάστημα ‘’Step’’, αθλητικό κατάστημα ‘’Πανοραμίξ’’, γυμναστήριο «Kinesis», ΟΤΕ, «Salomon», «Κορπή», παραδοσιακά βότανα ‘’Althemis’’, σύλλογος γυναικών Α.Παντελεήμονος και ‘’Φορντ’’ Kαρολίδης.
Η διοργανωτική επιτροπή εξαίρει την συμβολή όλων αυτών στην επιτυχία της εκδήλωσης.

«Άψογη διοργάνωση»
Εύσημα στον σύλλογο φίλων ποδηλάτων γιά το επίπεδο της διοργάνωσης απένειμε και το γυμναστήριο «Κίνησις» («Kinesis») του Κιλκίς με την ακόλουθη ανακοίνωση.
«Στις 3 Μαΐου διεξήχθη το τρίτο «Kilkis Trail Running» με μεγάλη επιτυχία. Το Kinesis-Gym έδωσε δυναμικά το «παρόν» με 40 αθλητές που συμμετέσχαν σε δυο κατηγορίες στον ημιμαραθώνιο των 21.000 μ. και στον λαϊκό αγώνα 5.000 μ. Αγωνίστηκαν μέλη του γυμναστηρίου όλων των ηλικιών, από 6 ετών μέχρι και 70 ετών. Η διαδρομή είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας λόγω του ανώμαλου αλλά και λασπωμένου εδάφους. Ελαβαν μέρος αθλητές με σημαντικές προηγούμενες διακρίσεις και από άλλους νομούς.

To «Kinesis-Gym» θέλει ευχαριστεί τον σύλλογο φίλων ποδηλάτου Κιλκίς για την άψογη διοργάνωση του αγώνα, καθώς και τα μέλη του γυμναστηρίου που πάντα στηρίζουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις».

Ο απολογισμός
Προχωρώντας σε απολογισμό της φετινής διοργάνωσης ο σύλλογος φίλων ποδηλάτου Κιλκίς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η δίψα μας να τρέξουμε έναν αγώνα βουνού μας οδήγησε ένα ηλιόλουστο πρωινό, στο Κιλκίς. Τους πέντε επικρατέστερους λόγους να τρέξουμε το «Kilkis trail running» τους είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανακοίνωση. Εύκολα διαπιστώσαμε ότι οι λόγοι είναι πολλοί περισσότεροι και ότι όταν κάτι γίνεται με μεράκι είναι αδύνατο να μην είναι σωστό.
Στον λόφο του Αγίου Γεωργίου διεξήχθησαν τρεις αγώνες. Πρώτος στην σειρά και παράλληλα ο πιο όμορφος ήταν ο αγώνας των Α.Με.Α. Περίπου είκοσι παιδιά έλαβαν μέρος στον αγώνα δρόμου και η χαρά που ένιωθαν ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Έπειτα ακολούθησε ο ημιμαραθώνιος και ο λαϊκός δρόμος των πέντε χιλιόμετρων.
Τα 21 χιλιόμετρα λοιπόν ήταν μια διαδρομή αποτελούμενη κυρίως από μονοπάτια και από κάποια τμήματα δασικών δρόμων. Ίσως να αναρωτηθεί κανείς πως είναι δυνατόν να υπάρξει ορεινός αγώνας σε ένα περιβάλλον, που κυριαρχούν λόφοι χαμηλού υψομέτρου. Η αλήθεια είναι πως η διαδρομή ήταν πολύ έξυπνα δημιουργημένη με συνεχή ανεβοκατεβάσματα, με αποτέλεσμα η υψομετρική ανάβαση να αγγίξει τα 860 μέτρα. Ήταν μία συνεχής παίδευση του εγκεφάλου και των καρδιακών παλμών, ώστε να γνωρίζει ο αθλητής πότε να αυξήσει ταχύτητα και πότε να κάνει οικονομία δυνάμεων.
Τα μονοπάτια ήταν σε άριστη κατάσταση και η σηματοδότηση πολύ καλή. Σε ωρισμένα σημεία του αγώνα το έδαφος ήταν βραχώδες και απαιτούσε μεγάλη προσοχή από τους δρομείς. Όπως επίσης και στα υγρά και λασπώδη σημεία στα διάφορα όμορφα ρυάκια που συναντούσαμε κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Αγαπημένο σημείο του αγώνα ήταν το παρόχθιο μονοπάτι στο 14ο χιλιόμετρο. Εκεί η διαδρομή ήταν σε ένα σκιερό μέρος κάτω από την πυκνή βλάστηση δίπλα από το ρέμα με τρεχούμενο νερό. Η δροσιά του υγρού στοιχείου ήταν επιθυμητή μιας και η ζέστη καθόλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν αφόρητη για τα ανοιξιάτικα δεδομένα.
Βασικό στοιχείο για έναν επιτυχημένο αγώνα, θεωρούμε τους σταθμούς εφοδιασμού. Για καλή μας τύχη, ήταν τέσσερις και τοποθετημένοι στα κατάλληλα σημεία του αγώνα. Η υδροποσία ήταν απαραίτητη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, οπότε ήταν μια ευχάριστη όαση δροσιάς ανάμεσα στα πευκοδάση. Ήταν επίσης εφοδιασμένοι με όλα όσα μπορεί να χρειαστεί ένας αθλητής: Γλυκά, αλμυρά, ισοτονικά και πολλά άλλα.
Επίσης υπήρχαν σε πολλά σημεία του αγώνα εθελοντές διασώστες (αχρείαστοι να ‘ναι) και φίλοι φωτογράφοι που δίνουν και αυτοί την δική τους «μάχη» σε κάθε αγώνα.
Γνώμη μας είναι ότι οι αγώνες στέφθηκαν με επιτυχία και πέρασαν επίσης το μήνυμα της διαφορετικότητας. Μετά τον τερματισμό των αθλητών ακολουθούσε ένα γεύμα με μακαρονάδα . Είχαν μεριμνήσει να υπάρχει μέχρι και μασάζ για όποιον το είχε ανάγκη. Η τσάντα του αθλητή περιελάμβανε συν τοις άλλοις δυο όμορφα έντυπα τουριστικής προβολής του νομού Κιλκίς. Ήταν εν τέλει μια όμορφη και επιτυχημένη διοργάνωση.
Και όπως λέμε πάντοτε πολλά εύγε, στους διοργανωτές, σε όλους τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους. Πιο πολλά μπράβο στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας και ακόμη πιο πολλά στους εθελοντές μιας και χωρίς αυτούς κανένας αγώνας δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί.
Ευχαριστουμε ολους εσας, αθλητες και συνοδους, που βρεθηκατε στην παρεα μας αυτην την ανοιξιατικη Κυριακη της 3ης Μαιου 2015.
Ευχαριστουμε τους συλλογους των ΑμεΑ οι οποιοι ανταποκριθηκαν στην πρόσκλησή μας….
Ευχαριστουμε τους εθελοντες για την υπερπολύτιμη βοήθειά τους για να πραγματοιποηθει αυτη η εκδηλωση..
Ευχαριστουμε τους χορηγους που ηταν κοντά μας…
Του χρονου ακομη σοφοτεροι, του χρονου ακομη πιο δημιουργικοί…».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα