Γενικά

Μέχρι το… Αστυνομικό Τμήμα Κιλκίς οδήγησε ο αυταρχισμός του εντεταλμένου συμβούλου Κώστα Παπακώστα!

Χρόνια τώρα «τρώγεται» … με τους πάντες και τα πάντα.

Εφ΄όσον περιορίζεται εκεί, οι όποιοι εξ αυτού «κραδασμοί» ενόχλησης και δυσφορίας «απορροφώνται» από το «μαξιλάρι» της ανοχής.

Όμως, όταν την εριστικότητα διαδέχεται η προκλητικότητα, τότε αυτό το «μαξιλάρι» παύει να υφίσταται και την ανοχή διαδέχεται η αγανάκτηση.

Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα ο εντεταλμένος αντιδήμαρχος αρμόδιος για την δημοτική ενότητα Δοϊράνης έχει ξεπεράσει… και τον εαυτό του, αναμιγνυόμενος… στα πάντα κατά τρόπο προκλητικό και μη συνάδοντα με το θεσμικό ρόλο και αρμόδιοτητές του.

Εσχάτως ο Κώστας Παπακώστας επιδιώκει να επιδείξει… ηγεμονικό ρόλο και στην διαχείριση του καθαρισμού-αποψίλωσης κοινοχρήστων εκτάσεων από αγριόχορτα.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες τον θέλουν να συμπεριφέρεται έναντι της συγκεκριμένης εργολαβίας κατά τρόπο όχι απλώς μειωτικό ή απαξιωτικό γι΄αυτήν, αλλά συνιστώντα ευθεία επέμβαση στον τρόπο λειτουργίας της, παρ΄όλο που αυτή προήλθε από συγκεκριμένο διαγωνισμό, με συγκεκριμένους όρους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, που φέρουν την υπογραφή της δημοτικής αρχής, και παρ΄όλο που η αρμοδιότητα για την έγκριση της εκτέλεσης της εργολαβίας και πληρωμής του εργολάβου ανήκει στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.

Μάλιστα, αυτή η συμπεριφορά του προκάλεσε αντιδράσεις που οδήγησαν ακόμη και στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η στάση του κ.Παπακώστα φτάνει ακόμη και μέχρι του σημείου να λειτουργεί προσωποπαγώς έναντι των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, προσπαθώντας να επηρεάσει την εκ μέρους των λήψη αποφάσεων, που να συμμερίζονται τις δικές του θέσεις.

Και ενώ ο ίδιο δηλώνει σε κάθε ευκαιρία, ότι «παλεύει» με αποκλειστικό σκοπό «το συμφέρον της περιοχής», η αίσθηση που πλανάται πλέον σ΄αυτήν είναι, ότι μεταξύ λόγων και έργων του δεν υπάρχει «γέφυρα».

Επειδή, όμως, για την εργολαβία καθαρισμού κοινοχρήστων εκτάσεων τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, τόσο του διαγωνισμού όσο και της εκτέλεσής του, και επειδή κάθε τέτοια εργολαβία ξεκινά με την ανάθεση από την δημοτική αρχή, συνεχίζεται με αποφάσεις των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και ολοκληρώνεται με την έγκριση της αρμόδιας αντιδημαρχίας καθαριότητας και του δημάρχου Κιλκίς, μήπως είναι καιρός να γίνει από πλευράς διοικήσεως του δήμου μία απλή υπενθύμιση-υπόδειξη προς το κ.Παπακώστα να… «επανέλθει στην τάξη»;

Μήπως είναι καιρός από πλευράς διοικήσεως του δήμου Κιλκίς να του καταστεί σαφώς, ότι, με τον τρόπο, με τον οποίο ασκεί (ή… δεν ασκεί) τα δικά του καθήκοντα, στην πραγματικότητα εκθέτει… και αυτήν;

Υπενθυμίζεται, ότι διαχρονικώς η προτροπή προς κάθε αρχή για μέλος της που «παρεκκλίνει» από την «ευθεία οδό», είναι… «μαζέψτε τον»!

Και έστω και αν αυτού του είδους οι προτροπές δεν ταιριάζουν στην δομή και τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας του δήμου Κιλκίς, η ουσία είναι, ότι η διοίκηση του δήμου Κιλκίς οφείλει σε κάθε περίπτωση να υποδείξει στον κ.Παπακώστα το δέον μέσω μιάς πιο κομψής και ευγενούς διατυπώσεως.

Διότι, τέτοιου είδους συμπεριφορές μελών δεν συνάδουν με καμμία πρόθεση καμμιάς δημοτικής αρχής να λειτουργεί με κεντρικό «γνώμονα» την αναβάθμιση κάθε τοπικής κοινωνίας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα