Πολιτική

Μέτρα για τον τομέα της υγείας στον νομό ζητεί η ΤΟ Κιλκίς ΚΚΕ

Μέτρα για τον τομέα της υγείας στον νομό, ζητεί η τομεακή οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ, καλώντας συγχρόνως τον λαό του νομού «να απαιτήσει την λήψη τους, ώστε να αλλάξει η σημερινή τραγική κατάσταση, σε ό,τι αφορά στις τοπικές δομές υγείας».
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Η κατάσταση, στην οποία έχουν φτάσει σήμερα τα νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας και τα κέντρα υγείας Πολυκάστρου, Δροσάτου και Κιλκίς ήταν δυστυχώς αναμενόμενη και οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και διαχρονικές. Αναμενόμενη, διότι φρόντισαν αυτά τα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις ,τόσο της ΝΔ σήμερα και του ΣΥΡΙΖΑ προηγουμένως, με αποφάσεις, με νομοσχέδια, με πληθώρα αντιλαϊκών μέτρων και στο ευαίσθητο ζήτημα της υγείας, σταδιακά και ταχύτερα την τελευταία δεκαετία, να αποψιλώσουν τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της.
Ζη έντονα στο πετσί του αυτή την πολιτική ο λαός του Κιλκίς με:
– Την υποστελέχωση των νοσοκομείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το νοσοκομείο Κιλκίς λειτουργεί με τους μισούς γιατρούς από αυτούς που προβλέπεται!
– Τα κτίρια είναι παλιά και επικίνδυνα. Το νοσοκομείο Κιλκίς κατασκευάστηκε το …. 1937!
– Σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία ΜΕΘ σε όλη την ΠΕ Κιλκίς.
– Υπάρχει έλλειψη δομών ΠΦΥ σε μια περιοχή που έχει πολλούς εργαζόμενους και εργοστάσια.
– Με αφορμή τις ελλείψεις ειδικοτήτων στα νοσοκομεία της πόλης μας, πολλαπλασιάστηκαν τα αντίστοιχα ιδιωτικά ιατρεία, τα διαγνωστικά κέντρα.
Έχουν μεγάλη ευθύνη οι Κυβερνήσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ. Έχουν ευθύνη και οι τοπικοί βουλευτές τους, γιατί ψήφισαν και υλοποίησαν όλες τις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές. Κανένας τους δεν ζήτησε γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, και φυσικά κανένας δεν έβγαλε ψίθυρο για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού.
Η αναζωπύρωση της πανδημίας σε ολόκληρη τη χώρα, φέρει ξεκάθαρα τη σφραγίδα αυτών των επιλογών. Έπαιξαν στην κυριολεξία την υγεία του λαού μας στον τζόγο και τη θυσίασαν για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών, κάνοντας εκπτώσεις στα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας. Υγειονομικά πρωτόκολλα που κατάντησαν κουρελόχαρτο κι αυτό αποδεικνύεται από τα κρούσματα σε μεγάλους χώρους δουλειάς, όπως οι κονσερβοποιίες στα Γιαννιτσά. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα επίσης δεν εφαρμόζονται σε ότι αφορά την λειτουργία των σχολείων, τόσο πανελλαδικά αλλά και στην περιοχή μας, με τα 20-25αρια και βάλε τμήματα ή με αίθουσες που δεν μπορεί να τηρηθεί το 1,5 μ. απόσταση μεταξύ των μαθητών. Με τις ελλείψεις σε σχολικές καθαρίστριες που σε αυτές τις απαιτητικές συνθήκες υπάρχει μόνο μία καθαρίστρια για σχολεία 300 και άνω μαθητών ή μια καθαρίστρια έχει στην ευθύνη της περισσότερα από ένα σχολεία. Τα μέτρα προστασίας είναι επίσης από ελάχιστα έως ανύπαρκτα σε ότι αφορά τις συνθήκες στους μεγάλους χώρους δουλειάς και στα εργοστάσια στην περιοχή μας.
Η προστασία της Υγείας του λαού μας δεν μπορεί να περιμένει!
Η δικαιολογημένη ανησυχία και αγανάκτηση πρέπει να γίνει δύναμη διεκδίκησης!
Τώρα είναι η ώρα να παλέψουμε και να απαιτήσουμε:
– Στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Κέντρων Υγείας όλης της Π.Ε. Κιλκίς, με μόνιμο και σταθερό ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Ίδρυση Κέντρων Υγείας στις Δημοτικές Ενότητες Γαλλικού, Πικρολίμνης και Ευρωπού.
– Άμεσα να γίνουν οι προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες που λείπουν στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας, για να καλύπτονται όλες οι ανάγκες ώστε να μην αναγκάζονται οι ασθενείς να μεταβαίνουν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ή να απευθύνονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη.
– Άμεση λειτουργία όλων των κρεβατιών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Κιλκίς, όπως προβλέπεται από το οργανόγραμμα, με πλήρη στελέχωση. Άμεσα μέτρα για την λειτουργία του μαστογράφου και αξονικού τομογράφου. Να προσληφθεί όλο το απαραίτητο νοσηλευτικό, βοηθητικό, διοικητικό, τεχνικό προσωπικό.
– Να μην απολυθούν οι 12 καθαρίστριες του νοσοκομείου Κιλκίς που λήγει η σύμβασή τους. Να παραμείνουν με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.
– Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιατροί όλων των ειδικοτήτων νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό, με επαρκή υποδομή.
– Ιατρείο στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου και στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στη Ν. Καβάλα.
– Σχέδιο επίταξης όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας.
– Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στις υπηρεσίες, τα σχολεία, την υγεία. Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς με όλα τα απαραίτητα μέσα για την υγεία και την ασφάλειά τους.
– Τώρα αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές. Έκτακτο κονδύλι για μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Μαζικές προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων.
Το ΚΚΕ, η Τ. Ε. Κιλκίς, έχουμε αναδείξει όλα αυτά τα χρόνια συνολικά την κατάσταση στην Υγεία στην περιοχή μας και θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής του λαού.
Ο καπιταλισμός δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να δώσει λύση στο κεντρικό πρόβλημα, δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες, το κριτήριο του κέρδους είναι ασθένεια που δεν γιατρεύεται κι αυτή είναι η βάση που η Υγεία είναι πανάκριβο εμπόρευμα.
Τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες για ουσιαστική πρόληψη, προστασία και αποκατάσταση των προβλημάτων υγείας, ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, για δωρεάν φάρμακο σε μια κοινωνία που η εξουσία θα είναι στα χέρια της εργατικής τάξης, στα χέρια των πολλών, που ο πλούτος θα είναι ιδιοκτησία αυτών που τον παράγουν και θα καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.