Ελλάδα

Μέτρα ασπιρίνες εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του 4ου κύματος

Η ατολμία και το αδιευκρίνιστο αποτέλεσμα ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά των μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης καθώς όπως φαίνεται η κυβέρνηση θέλησε να δείξει ότι είναι αποφασισμένη να ελέγξει την κατάσταση χωρίς ωστόσο «να σπάσει αυγά.»

Το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, προβλέπουν ένα ιδιότυπο lockdown για τους ανεμβολίαστους όχι όμως για όλους. Για παράδειγμα εξαιρεί τους ανεμβολίαστους πιστούς από την υποχρέωση να κάνουν rapid test όταν πηγαίνουν να προσκυνήσουν στην εκκλησία ενώ ,τους το επιβάλει όταν πηγαίνουν να πιούν καφέ!

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν θέλησε να διαταράξει τις σχέσεις της με την εκκλησία και τους πιστούς παρά το γεγονός ότι οι ναοί ενοχοποιούνται ως χώροι υπερμετάδοσης του κορονοιού. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι πιο πιστοί προσκυνητές είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας ο διαχωρισμός αυτός δημιουργεί πολλούς και σοβαρούς κινδύνους για τους ανθρώπους που δεν κάνουν τεστ και είναι ανεμβολίαστοι.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι ο υπουργός Υγείας δεν ανέφερε τίποτα για τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς στα οποία καθημερινά συνωστίζονται χιλιάδες πολίτες ενώ από τα rapid test εξαιρέθηκαν τα γυμναστήρια. Φυσικά καμία αναφορά δεν έγινε στα σχολειά που όπως είναι γνωστό πολλά τμήματα συγχωνεύονται με αποτέλεσμα να συνωστίζονται 28 με 30 παιδιά μέσα σε ένα τμήμα.

Έχοντας κατά νου τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων όπου στα ποιοτικά χαρακτηριστικά η κυβέρνηση εμφανίζεται να χάνει την εμπιστοσύνη του κόσμου στο ερώτημα για τη διαχείριση της πανδημίας το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε να κινηθεί πάνω σε μια λεπτή γραμμή. Δηλαδή με κανέναν τρόπο να μην δυσκολέψει την καθημερινότητα των εμβολιασμένων και από την άλλη τα οποία μέτρα για τους ανεμβολίαστους να μην έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό ήταν και το στίγμα που έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις συσκέψεις που έγιναν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ενώ αρκετοί από τους ειδικούς εισηγήθηκαν πιο δραστικά μέτρα για τις «κόκκινες» περιοχές όπως απαγόρευση μουσικής καθώς και οριζόντια απαγόρευση εισόδου για όλους τους ανεμβολίαστους σε μπαρ, εστιατόρια και σούπερ μάρκετ σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας η εισήγηση αυτή δεν προχώρησε.

Μέλη της επιτροπής των ειδικών εκτίμησαν μάλιστα ότι η κυβέρνηση την συγκεκριμένη στιγμή δεν θέλει να ανοίξει νέο μέτωπο με τους ανεμβολίαστους ούτε να δυσαρεστήσει τους πιστούς.

Αυτό που έγινε ακόμα καθαρό από τις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας είναι ότι το επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση θα ρίξει το βάρος στο να πείσει τους ήδη εμβολιασμένους να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου καθώς οι ειδικοί την θεωρούν εξαιρετικά κρίσιμη για να υποχωρήσει το ποσοστό των προστατευμένων – εμβολιασμένων από το 60% που είναι σήμερα, στο 50% ή και πιο κάτω, συν τω χρόνω.

Πηγή: topontiki.gr

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Όχι χαμηλά τα “πανώ”

Τείνει να εξελιχθεί, αν δεν έχει ήδη εξελιχθεί, σε … μόδα στο Κιλκίς η ανάρτηση ενημερωτικών “πανώ” σε χαμηλό ύψος, […]