Ειδήσεις Video

Μέτρα ασφαλείας απέναντι στον κορωνοϊό και από ΔΙΒΙΠΕΚ (Βίντεο)

Στην “σκιά” του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στην πατρίδα μας και μάλιστα από 38άχρονη γυναίκα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έκοψε την βασιλόπιτα της σήμερα το μεσημέρι κατά την διάρκεια της σχετικής ετήσιας εκδήλωσης της η αυτοδιαχειριζόμενη βιομηχανική περιοχή του Σταυροχωρίου (ΔΙΒΙΠΕΚ), παρουσία του ανιπεριφερειάρχη Κικλκις Ανδρέα Βεργίδη του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και εκπροσώπων διαφόρων φορέων, υπηρεσιών και οργανισμών του νομού μας.

Γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε στον σύντομο χαιρετισμό της και η πρόεδρος της ΔΙΒΙΠΕΚ Ευαγγελία Μυλωνά τονίζοντας ότι η διοίκηση της ΔΙΒΙΠΕΚ έχει αναλάβει ήδη ορισμένες δράσεις για την αύξηση της ασφάλειας απέναντι στον εκ Κίνας προερχόμενο ιό, αναμένοντας βεβαίως τις σχετικές οδηγίες για περαιτέρω κινήσεις από πλευράς των αρμοδίων αρχών, οι οποίες όπως τόνισε ο κ. Βεργίδης με πρωτοβουλία της περιφέρειας και την συμμετοχή δήμων, υπηρεσιών υγείας και λοιπών συναρμοδίων φορέων θα καθορισθούν σήμερα στην σε ειδική κοινή σύσκεψη που συγκαλείται για τον σκοπό αυτό.

Αναλυτικότερα για τα όσα συζητήθηκαν ανακοινώθηκαν και εξαγγέλθηκαν λίγο πρίν την κοπή της βασιλόπιτας, όπου τυχερός αναδείχθηκε ο διευθυντής του ΟΑΕΔ Κιλκίς Νικόλαος Δεδεδάκης τυχαίνοντας το φλουρί, λαμβάνοντας και το σχετικό δώρο, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο σχετικό βίντεο.

Η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του ΔΙΒΙΠΕΚ ΑΕ στο διοικητήριο της ΒΙΠΕ Κιλκίς στο Σταυροχώρι, προσφέρει παραδοσιακώς την ευκαιρία στους διοικούντες της να θέσουν διάφορα ζητήματα, τα οποία αφορούν στην αυτοδιαχειριζόμενη βιομηχανική περιοχή, στους εκπροσώπους θεσμικών φορέων που τιμούν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Κάτι το οποίο συνέβη και στην φετινή χρονιά, όπου, πλην των θεμάτων γιά τα μέτρα ασφάλειας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και των δύο έργων οδοποιίας, που σχετίζονται με την βιομηχανική περιοχή, και τα οποία μνημονεύονται σε άλλα σχετικά δημοσιεύματα του «Μαχητή», ετέθησαν δύο ακόμη από πλευράς της προέδρου του ΔΙΒΙΠΕΚ ΑΕ Ευαγγελίας Μυλωνά προς τον παριστάμενο δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη.

Αυτό της συνδρομή του δήμου στην εκτέλεση ενός έργου αναβάθμισης της εισόδου της ΒΙΠΕΚ και στην δενδροφύτευση χώρων της, στο πλαίσιο ανταπόδοσης τελών καθαριότητας, που εισπράττει ο δήμος, αν και επιμελείται της αποκομιδής των, και το δεύτερο που σχετίζεται με την λειτουργία του εντός των ορίων της ευρισκομένου βρεφονηπιακού σταθμού.

Υπενθυμίζεται, ότι η εν λόγω λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού έχει ανασταλεί διότι «σκοντάφτει» στην σχετική νομοθεσία λόγω μικρής αποστάσεως της βιομηχανικής περιοχής από τον οικισμό του Σταυροχωρίου, όπου όμως γιά άλλους λόγους (έλλειψη αριθμού βρεφών και νηπίων), δεν λειτουργεί επίσης βρεφονηπιακός σταθμός.

Αιτήματα, που έγιναν αμέσως αποδεκτά από τον κ. Κυριακίδη, ο οποίος στην αντιφώνησή του όχι μόνον εξήρε την σημασία των επιχειρήσεων της «ζώνης» γιά την τοπική κοινωνία, οικονομία και απασχόληση, αλλά αναγνώρισε και ότι πράγματι υπάρχει έλλειμμα ανταποδοτικότητας έναντί της, σε ό,τι αφορά στον δήμο, επισημαίνοντας παράλληλα τις προθέσεις του να τεθεί σύντομα σε λειτουργία ο βρεφονηπιακός σταθμός του οικισμού.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]