Γενικά

Μέτρα αναχαίτισης του νέου κορωνοϊού και στον μεθοριακό σταθμό Ευζώνων

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Νέα δεδομένα ισχύουν από την Δευτέρα 1 και έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας 15.3.21 γιά τους μεθοριακούς σταθμούς Κακκαβιάς και Ευζώνων, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του νέου κορωνοϊού, καθώς, όπως παρατηρεί κανείς, η εξέλιξη της πανδημίας, ιδίως στα Σκόπια, εμφανίζει χρονικώς πανομοιότυπη συμπεριφορά, σε ό,τι αφορά στην καμπύλη του αριθμού των κρουσμάτων από τον ιό, με εξαίρεση, βεβαίως, το γεγονός ότι στην χώρα μας έχουμε πολύ χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας

Συγκεκριμένα, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού από τις χερσαίες πύλες εισόδου, ισχύουν τα εξής για τους μεθοριακούς σταθμούς Κακκαβιάς και Ευζώνων:

-Το ωράριο εισόδου από τους εν λόγω σταθμούς διαμορφώνεται από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, συμπεριλαμβανομένης και της διελεύσεως φορτηγών οχημάτων, αντί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, που ίσχυε έως τώρα. Το όριο των 700 ατόμων, που είχαν δικαίωμα εισόδου από τους εν λόγω σταθμούς, διαμορφώνεται πλέον στα 400 ημερησίως.

-Υποχρεωτική χρήση ταχειών δοκιμασιών αντιγόνου («ράπιντ τεστ») σε όλους τους εισερχομένους στην χώρα από τους συγκεκριμένους σταθμούς, συμπεριλαμβανομένων των οδηγών φορτηγών.

Σε περίπτωση ανίχνευσης θετικού κρούσματος δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στην χώρα.

Όλοι οι εισερχόμενοι από τους σταθμούς αυτούς τίθενται υποχρεωτικώς σε κατ’ οίκον περιορισμό γιά 14 ημέρες, εξαιρουμένων των οδηγών εμπορευματικών φορτηγών.

Πάντως, το πρωί της Δευτέρας 1.3.21, πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων, παρουσιάσθηκε πρόβλημα στο τελωνείο του μεθοριακού σταθμού Ευζώνων ,όπου εγκλωβίστηκε ένας μικρός αριθμός φορτηγών οχημάτων με τους οδηγούς των, καθώς στις σχετικές «φόρμες» των PLF το σύστημα δεν αναγνώριζε εξαιρέσεις γιά τον αριθμό των 400 διελεύσεων γιά τους οδηγούς των φορτηγών οχημάτων και στα σχετικά αρχεία του ΕΟΔΥ και πρακτικώς έδιδε άδειες διέλευσης στην χώρα μας ακόμη και γιά μετά από εικοσιμία ημέρες, σε περίπτωση που δεν τους κατηύθυνε για δίοδο στον Προμαχώνα.

Το πρόβλημα έγινε γνωστό στις αρμόδιες ελληνικές αρχές, οι οποίες προσπαθούν, σύμφωνα με πληροφορίες μας, να επιλύσουν το πρόβλημα, αποδεσμεύοντας τους οδηγούς των φορτηγών από τον αριθμό των τετρακοσίων διελεύσεων, που πρακτικώς είναι μικρός σε σχέση με το ενδιαφέρον που υπάρχει, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να είχε προκύψει έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αντάξιος… του ονοματεπωνύμου!

Από τις πιό συγκινητικές στιγμές στην εκδήλωση ονοματοθεσίας της κεντρικής οδού στον οικισμό της Πηγής (Ισβόρου) σε οδό Ανθυποσμηναγού Στέφανου […]