Γενικά

Μετεγκατάσταση του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς στις άδειες αίθουσες ΟΑΕΔ και ΚΕΓΕ

Η ταχεία μετεγκατάσταση σε αίθουσες του πρώην ΚΕΓΕ και του κτηριακού συγκροτήματος του ΟΑΕΔ κρίθηκε ως η προσφορότερη λύση για τη συνέχιση της λειτουργίας του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς.

Για το φλέγον ζήτημα συγκλήθηκε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς την περασμένη Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι βουλευτές κ. Θ. Παραστατίδης. Γ. Γεωργαντάς και Χρ. Χατζησάββας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδ. Βεγίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δ. Σισμανίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Π. Θωμαίδης και Μιχ. Καραμισάκη, ο σύμβουλος του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μπέφας, η αντιδήμαρχος Κιλκίς κ. Ελ. Αναστασιάδου, ο γενικός γραμματέας του δήμου Κιλκίς κ. Γ. Γαβριηλίδης, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι διευθυντές του 2ου ΕΠΑΛ και του ΙΕΚ Κιλκίς, οι διευθηντές τεχνικών υπηρεσιών δήμου Κιλκίς και αντιπεριφέρειας, ο γενικός γραμματέας του ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας, ο διευθυντής του τμήματος του ΤΕΙ Κιλκίς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από την αρχική συζήτηση έγινε σαφές ότι το 2ο ΕΠΑΛ δεν μπορεί να λειτουργήσει στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, αφού αυτές έχουν κριθεί τελείως ακατάλληλες ή αμφιβόλου ασφαλείας, μέχρι να συνταχθεί η εξειδικευμένη μελέτη.

Στη συνέχεια εξετάσθηκε το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ, όπου σήμερα στεγάζεται το τμήμα του ΤΕΙ Κιλκίς.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει την άμεση μετεγκατάσταση του Τμήματος Σχεδιασμού Ενδύματος στο νέο κτήριο του ΤΕΙ.

Για τη μετεγκατάσταση του τμήματος στο νέο κτήριο, απαιτούνται κονδύλια ύψους 600 χιλ. Ευρώ, τα οποία συνιστούν και το ετήσιο κόστος λειτουργίας του νέου κτηρίου.

Αυτή η προοπτική θα εξετασθεί σε άμεση συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας παρουσία των βουλευτών του νομού, του αντιπεριφερειάρχη, του δημάρχου και των προέδρων των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Κ. Μακεδονίας.

Ως άμεση λύση ώστε το 2ο ΕΠΑΛ και το ΙΕΚ Κιλκίς να λειτουργήσουν μετά τις σχολικές διακοπές, αποφασίσθηκε η μετεγκατάσταση των 500 μαθητών και εκπαιδευτικών σε αίθουσες του πρώην ΚΕΓΕ και του ΟΑΕΔ.

Θα χρησιμοποιηθεί επίσης το υπάρχον προκάτ κτήριο στον χώρο του 2ου ΕΠΑΛ με πλέον πιθανή προοπτική την κατασκευή νέου σχολικού κτηρίου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα