Κοινωνία

Η μετάθεση του εφημερίου πατήρ Αποστόλου προκαλεί αντιδράσεις

Τις τελευταίες ημέρες «μαίνεται» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με προέκταση και σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενός …«ιερού πολέμου», με «αντίπαλα στρατόπεδα» την τοπική θρησκευτική ηγεσία και την ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς.

Σύμφωνα με «πηγές» από τις αντιπαρατιθέμενες πλευρές, η διαμάχη «ξέσπασε» όταν τέθηκε θέμα μετάθεσης του εφημερίου π. Αποστόλου Πορτοκαλίδη στο Διδυμότειχο προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στον εκεί εδρεύοντα πνευματικό του, γιά τον οποίο διευκρινίσθηκε, ότι δεν μπορεί να μετατεθεί εδώ.

Από την πλευρά της μητροπόλεως αντιπροτάθηκε η μετάθεση του π. Αποστόλου στον τόπο καταγωγής του, την Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, με την προοπτική να τεθεί υπό την φροντίδα άλλου πνευματικού, τον οποίο θα όριζε ο ίδιος, όμως γιά κάποιους άγνωστους λόγους η προοπτική αυτή δεν «περπάτησε».

Και ενώ κατά την τελευταία θεία λειτουργία στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς (Παναγίας) οι δύο άνδες «έπλεξαν» αμοιβαίο εγκώμιο, με τον σεβασμιώτατο να εξαίρει το έργο του π. Αποστόλου και να του ζητεί έστω και την τελευταία στιγμή να ανακαλέσει την αρχική απόφασή του και τον εφημέριο να ευχαριστεί γιά την κατανόηση, στην πορεία η κατάσταση άλλαξε, και τις αμοιβαίες φιλοφρονήσεις διαδέχθηκε ο «πόλεμος» δηλώσεων ή ανακοινώσεων μέσω του διαδικτύου.

Σημειώνεται, ότι όσον αφορά στους ενορίτες της περιοχής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς η πλειοψηφία τους τάχθηκε υπέρ του εφημερίου π. Αποστόλου, καθώς κατά το διάστημα της διακονίας του σ’ αυτήν έχει επιτελέσει πολύπλευρο κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο, το οποίο τον κατέστησε ιδιαιτέρως δημοφιλή, πέραν του ότι διακρίθηκε ιδιαιτέρως και στα καθαρώς εκκλησιαστικά καθήκοντά του.
Εξ ου και το γεγονός των πολλών υποστηρικτών δηλώσεων στο διαδίκτυο γιά το πρόσωπό του.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα