Γενικά

Αντίστροφη μέτρηση για την μεταστέγαση των δικαστηρίων

Το μισθωτήριο συμβόλαιο γιά την μεταστέγαση των δικαστικών υπηρεσιών στο κτίριο του πρώην εκκλησιαστικού λυκείου υπεγράφη από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κκ Εμμανουήλ, ενώ αναμένεται ίσως και εντός της ημέρας η υπογραφή του και από την προϊσταμένη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Φωτεινή Παπούκα.
Η εξέλιξη αυτή ενεργοποεί αυτομάτως την διαδικασία έκδοσης των απαιτουμένων οικοδομικών αδειών και το χρονοδιάγραμμα του έργου της ανακαίνισης του κτιρίου, ώστε να καταστεί λειτουργικό γιά τον νέο σκοπό του.
Σύμφωνα με αυτό, το κτίριο πρέπει να παραδοθεί προς χρήσιν από τις δικαστικές υπηρεσίες την Τρίτη 30.6.15.
Στελέχη της Δικαιοσύνης του νομού Κιλκίς δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους γι’ αυτήν την εξέλιξη, με τις σχετικές δηλώσεις τους να αποπνέουν αίσθημα ανακούφισης, γιά το γεγονός ότι δρομολογήθηκε η επίλυση ενός οξύτατου προβλήματος, που ταλάνισε επί μακρόν όλο τον δικαστικό και νομικό κλάδο, έστω και με μία συμβιβαστική επιλογή.

Με αφορμή την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου γιά την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Δικαιοσύνης στο κτίριο του πρώην εκκλησιαστικού λυκείου, το οποίο και, βάσει αυτού του συμβολαίου, θα ανακαινισθεί, με καταληκτική ημερομηνία παράδοσης προς χρήσιν, την 30η Ιουνίου 2015, ο δικηγορικός σύλλογος Κιλκίς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Χρειάστηκε Ιώβειος υπομονή, επιμονή, μακροχρόνια προσπάθεια δύο και πλέον ετών και συντονισμένες προσπάθειες, για να ευδοκιμήσει ο αγώνας της μετεγκατάστασης των δικαστικών υπηρεσιών του Κιλκίς σε ένα αξιοπρεπές κτίριο, με την υπογραφή, στις 22.10.14, της σύμβασης μίσθωσης του οικήματος του τέως εκκλησιαστικού λυκείου μεταξύ της ιδιοκτήτριας Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής & Κιλκισίου και της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου στο Κιλκίς.
Στην προσπάθειά μας αυτή είχαμε πολύτιμους αρωγούς και συμπαραστάτες που συνέβαλαν τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου.
Ευχαριστούμε θερμά:
• Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κκ Εμμανουήλ, για την προσφορά του στον τόπο, την ευαισθησία του και την αμέριστη συμπαράστασή του,
• Τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου για την θετική πολιτική του βούληση,
• Τον Βουλευτή Κιλκίς κ. Γεώργιο Γεωργαντά για την άοκνη συνεργασία, το καθημερινό ενδιαφέρον και τις συνεχείς και αποτελεσματικές παρεμβάσεις του προς το υπουργείο και τους εμπλεκόμενους φορείς,
• Τον πολιτικό μηχανικό της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αντώνιο Τσάτση, για την συμβολή του ως τεχνικού συμβούλου στα θέματα της αρμοδιότητας του,
• την Κτηματική Υπηρεσία Κιλκίς
• Πλήθος, φορέων, συναδέλφων, υπαλλήλων και συμπολιτών μας που στήριξαν την προσπάθεια μας.
Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε, ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα