Γενικά

Σε αμαξοστοιχία βρέθηκαν ενενήντα τρεις μετανάστες

Ενενήντα τρεις μετανάστες, ανάμεσά τους 19 ανήλικοι, βρέθηκαν ύστερα από αστυνομική επιχείρηση μέσα σε βαγόνια εμπορικής αμαξοστοιχίας, η οποία είχε καταφθάσει στην Ειδομένη Κιλκίς, προερχόμενη από την Ουγγαρία.

Όπως κατήγγειλαν οι αλλοδαποί, που στην πλειονότητά τους κατάγονται από τη Συρία, είχαν πληρώσει 500 ευρώ, ο καθένας, σε διακινητή, προκειμένου να ταξιδέψουν από τη Γευγελή της ΠΓΔΜ -όπου επιβιβάστηκαν- προς τη Σερβία, απ’ όπου θα επιχειρούσαν να φθάσουν σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης για να βρουν συγγενείς τους και δουλειά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ίδιους, έπεσαν θύματα απάτης, διότι ο προορισμός του τρένου τελικώς ήταν η Ελλάδα, αντί της Σερβίας. Όπως έγινε γνωστό από τις Αστυνομικές Αρχές, ως διακινητής κατονομάζεται άνδρας, αφγανικής καταγωγής.

Εκτιμάται δε ότι οι 93 μετανάστες έφθασαν το προηγούμενο διάστημα στη Γευγελή, περνώντας τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Αστυνομικοί που τους εξέτασαν διαπίστωσαν ότι όλοι, πλην ενός, κατείχαν υπηρεσιακά σημειώματα παραμονής στην Ελλάδα. Επειδή, όμως, αυτά τα χαρτιά δεν τους παρέχουν το δικαίωμα να προσεγγίζουν παραμεθόριους νομούς, όπως το Κιλκίς, επρόκειτο να επαναπροωθηθούν στο εσωτερικό της χώρας μας.

Στην περίπτωση του αλλοδαπού που δεν ήταν εφοδιασμένος με νόμιμα έγγραφα θα ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης. Οι Αστυνομικές Αρχές κινητοποιήθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί, κατόπιν κλήσης που έκανε ένας εκ των μεταναστών στον τριψήφιο ευρωπαϊκό αριθμό εκτάκτου ανάγκης 112. Όπως ισχυρίστηκε, βρισκόταν σε βαγόνι αμαξοστοιχίας μαζί με δεκάδες άλλους αλλοδαπούς και είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους.

Η έρευνα οδήγησε τους αστυνομικούς στο συρμό που βρισκόταν στην Ειδομένη. Οι μετανάστες βρέθηκαν τελικά στοιβαγμένοι μέσα σε τρία βαγόνια (σε σύνολο 40 βαγονιών). Τελικός προορισμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας ήταν η Θεσσαλονίκη.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η εισαγγελία πλημμελειοδικών Κιλκίς, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του καταγγελλόμενου διακινητή, όπως επίσης για πιθανούς συνεργούς του.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Το δημοτικό πάρκο – «Κήπος» ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, με νέο αρδευτικό […]