Γενικά

Το Τμήμα Ένδυσης του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς μετακομίζει στο “σπίτι” του

Καθυστέρησε κατά τρείς μήνες σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη, όμως η μετακόμιση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης Κιλκίς από τις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ στο ιδιόκτητο κτίριό του είναι γεγονός.

Ήδη η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, αυτοκίνητα και μηχανήματα φόρτωσης βρίσκονταν στο προαύλιο χώρο ενώ από την άλλη εβδομάδα στους χώρους που στεγαζόταν το ΤΕΙ θα στεγάζεται πλέον το 2ο ΕΠΑΛ.

Επίσης έχουν διακοπεί οι τηλεφωνικές συνδέσεις λόγω μεταφοράς τους στο νέο κτήριο, ενώ κατά το εν λόγω διάστημα δεν θα γίνονται τα μαθήματα.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε ικανοποίηση τόσο των καθηγητών του ΤΕΙ όσο και της τοπικής κοινωνίας, καθώς σηματοδοτεί το τέλος μιάς παρατεταμένης εκκρεμότητας, η οποία υπονόμευε και αυτήν ακόμη την ύπαρξή του συγκεκριμένου τμήματος σχεδιασμού και τεχνολογίας ενδυμάτων στο Κιλκίς.

Το ζητούμενο πλέον, από την στιγμή που το ΤΕΙ Κιλκίς εγκαταστάθηκε στις υπερσύγχρονες… εγκαταστάσεις του είναι η ίδρυση ή μεταφορά νέου τμήματος σ΄αυτό καθώς οι εν λόγω εγκαταστάσεις υπερκαλύπτουν τις σχετικές προϋποθέσεις και ανάγκες.

Είναι αυτό που στο εξής επιβάλλεται να αποτελεί αντικειμενικό σκοπό των τοπικών πολιτικών, αυτοδιοικητικών, κοινωνικών και οικονομικών παραγόντων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα