Γενικά / Ειδήσεις Video

Μεταφορά μαθητών: Υπόσχεση ΠΕ Κιλκίς για λύση έως την προσεχή εβδομάδα


«Δεν είναι στην αρμοδιότητα της περιφερειακής ενότητας, ωστόσο έχουμε ήδη κάνει τις παρεμβάσεις μας και καταβάλλουμε συνεχή προσπάθεια, έτσι που να μπορούμε να υποσχεθούμε, ότι έως την προσεχή εβδομάδα θα έχει εξευρεθεί οριστική λύση».
Αυτήν την διαβεβαίωση παρέσχε ο περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Θωμαϊδης προς τους γονείς και κηδεμόνες σχολείων του νομού με προβλήματα στην μετακίνηση μαθητών, οι οποίοι πραγματοποίησαν την Πέμπτη 2.10.14 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο του διοικητηρίου γιά το εν λόγω θέμα
Όπως είπε ο κ. Θωμαϊδης, που δέχθηκε αντιπροσωπείες των διαδηλωτών σε αίθουσα του διοικητηρίου, μετά την προσφάτως ψηφισθείσα στην Βουλή τροπολογία, με την οποία τακτοποιούνται οι οφειλές της Πολιτείας προς τα ΚΤΕΛ και τους ιδιοκτήτες αγοραίων οχημάτων (ταξί), η περιφερειακή ενότητα διαπραγματεύεται το θέμα της ανάθεσης τόσο των 37 αδιαθέτων δρομολογίων όσο και των 48 νέων, δηλαδή ένα σύνολο 85 δρομολογίων, τόσο με το ΚΤΕΛ όσο και τους ιδιοκτήτες ταξί του νομού, με επιδίωξη να καλυφθούν όλα ανεξαιρέτως.
Ο κ. Θωμαϊδης διευκρίνησε, ότι οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο της νομιμότητας, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο θέμα των δρομολογίων, αλλά και της εγκυρότητας, ώστε να εξασφαλισθεί η πληρωμή εκείνων που θα τα αναλάβουν (αναδόχων του έργου της μεταφοράς).
Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους προς τον κ. Θωμαϊδη γιά τις συγκεκριμένες ενέργειες, τόνισαν όμως θα παραμείνουν σε επιφυλακή κινητοποίησης έως την έμπρακτη εφαρμογή των υποσχέσεων και δεσμεύσεων, τονίζοντας ότι η κατάταση με την έως τώρα μη μεταφορά των μαθητών έχει φθάσει στο απροχώρητο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας