Κοινωνία

Ξεκίνησαν σήμερα τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών

Εν τέλει δόθηκε η λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της περιφέρειας Κ.Μακεδονίας, και τα σχετικά δρομολόγια ξεκινούν σήμερα.
Ειδικότερα από την περιφέρεια εκδόθηκε γιά το θέμα η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Κ.Μακεδονίας σε έκτακτη της συνεδρίασή της κατακύρωσε την ανάθεση, με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης- 81 συνολικά δρομολογίων μεταφοράς μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς για το σχολικό έτος 2014-15, από τα οποία 33 αφορούν αδιάθετα δρομολόγια, που προέκυψαν «άγονα» από τον προηγηθέντα πρόχειρο διαγωνισμό, και 48 νέα δρομολόγια, που προέκυψαν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους.
Συνολικώς έχουν ανατεθεί, με τον πρόχειρο διαγωνισμό και με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης- 204 δρομολόγια που εξυπηρετούν 2.129 μαθητές, ενώ παραμένουν αδιάθετα μόνο τέσσερα δρομολόγια που εξυπηρετούν 20 μαθητές, για τα οποία θα ακολουθήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία.
Μετά από ενημέρωση όλων των αναδόχων μεταφορέων ότι κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφισιν τροπολογία, που καλύπτει την αναδρομικότητα για τις δαπάνες μεταφοράς μαθητών δημοσίων σχολείων από την έναρξη σχολικού έτους (11/9/14) μέχρι την σύναψη της οικείας σύμβασης μεταφοράς, υπήρξε η δέσμευση από μέρους όλων των μεταφορέων για τη πραγματοποίηση όλων των ανατεθέντων δρομολογίων μεταφοράς μαθητών από την Πέμπτη 9/10/2014.
Τέλος, οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους μαθητές και τους γονείς για την πρόσκαιρη ταλαιπωρία τους, άλλα έπρεπε να ακολουθηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία «βήμα-βήμα» για να διασφαλιστεί η εγκυρότητα και η νομιμότητα των συμβάσεων μεταφοράς, προς αποφυγήν μελλοντικών προβλημάτων».

Περισσότερα

Έμπρακτη αγάπη-συμπαράσταση στον πάσχοντα η Τράπεζας Αίματος των “Ἁκριτών” Πολυκάστρου

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο προγραμματισμένος κύκλος των αιμοδοσιών για το έτος 2023, των μελών της Τράπεζας Αίματος των “Ἁκριτών” Πολυκάστρου. […]

Δείτε ακόμα