Γενικά

Με τουριστικά μεταφέρουν πλέον παράνομα αλλοδαπούς

Αστυνομικοί της ομάδας πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας του Κιλκίς, εντόπισαν την Πέμπτη 13.8.2015 τα ξημερώματα, στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Ευζώνων, τουριστικό λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Εύζωνοι, όπου και διαπιστώθηκε να μεταφέρουν από κοινού ο 51χρονος οδηγός με τον 54χρονο συνοδηγό, συνολικά 21 υπηκόους Συρίας, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο τους από την χώρα.

Για τους 10 εκ των παραπάνω αλλοδαπών, προέκυψε ότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα, ενώ για τους άλλους 11 αλλοδαπούς διαπιστώθηκε ότι είχαν παραβιάσει περιοριστικό όρο, της μη μετάβασής τους στο Νομό Κιλκίς.

Σε άλλη περίπτωση, την Παρασκευή 14.8.2015 τα ξημερώματα, στους Ευζώνους Κιλκίς, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου εντόπισαν 43χρονο ημεδαπό, ο οποίος μετέφερε με τουριστικό λεωφορείο, μεταξύ άλλων ατόμων και 5 υπηκόους Συρίας, οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγραφών.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω λεωφορεία που χρησιμοποιήθηκαν για την παράνομη μεταφορά των αλλοδαπών.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον με αμείωτη ένταση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]