Κοινωνία

Μέλος της πενταμελούς εθνικής ομάδας ρομποτικής εφήβων στην «Ολυμπιάδα» της Γενεύης ο 16χρονος Θ.Στεφανίδης!

Συγκροτήθηκε η πενταμελής εθνική ομάδα ρομποτικής εφήβων, που συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής στην Γενεύη της Ελβετίας, έχοντας ήδη προκριθεί στην πρώτη δεκάδα.

Το αξιοσημείωτο και ιδιαιτέρως τιμητικό για τον τόπο μας είναι, ότι μέλος αυτής της σπουδαίας εθνικής ομάδας είναι ο 16χρονος Κιλκισιώτης Θεόφιλος Στεφανίδης, ο οποίος εκπροσωπεί… όλη την χώρα πλην Λεκανοπεδίου Αττικής, καθώς τα άλλα μέλη της κατάγονται από περιοχές αυτού!

Θέμα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματός μας δύο ειδικές εφαρμογές («πρότζεκτ») γιά μείωση των εκπομπών του διοξειδίου (CO2) στην ατμόσφαιρα.

Με τα μέλη της σχολικής εθνικής ομάδας εφήβων ρομποτικής, που συμμετέχει στον εν λόγω διεθνή διαγωνισμό, συναντήθηκε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα κυκλικής οικονομίας Γιώργος Κρεμλής.

Αναφερόμενος στην λειτουργία της εθνικής ομάδας ρομποτικής εφήβων, στις οικουμενικές διακρίσεις της και στην συμμετοχή της στον διεθνή διαγωνισμό ή «Ολυμπιάδα» της Γενεύης, ο 16χρονος πολλά υποσχόμενος στον τομέα της ρομποτικής Κιλκισιώτης δήλωσε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Είμαστε η ελληνική εθνική ομάδα ρομποτικής, μία ομάδα σαράντα μαθητών από όλη την ελληνική επικράτεια, που αγωνίζεται στην Ολυμπιάδα ρομποτικής «FIRST® GLOBAL Challenge». Στον διαγωνισμό συμμετέχουν πάνω από 180 χώρες, με την ομάδα κάθε χώρας να απαρτίζεται από μαθητές ηλικιών 14-18.

Η επιτυχημένη ιστορία μας ξεκινά το 2018, όπου και γιά πρώτη φορά συγκροτηθήκαμε, υπό την αιγίδα του αρμόδιου επιστημονικού φορέα “Eduact-Δράση για την Εκπαίδευση”, και καταφέραμε με την συμμετοχή μας να εντάξουμε την Ελλάδα στο χάρτη της παγκόσμιας διοργάνωσης.

Την ακόλουθη χρονιά, με την πείρα που συλλέξαμε, στην διογράνωση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων καταφέραμε να κατακτήσουμε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία του μηχανικού σχεδιασμού. Δεν σταμάτησαν όμως οι διακρίσεις εκεί.

Το περασμένο έτος, αν και βρισκόμασταν αντιμέτωποι με την πανδημία, αντιμετωπίσαμε τις επικοινωνιακές και λειτουργικές δυσκολίες και κατακτήσαμε, συμμετέχοντας με την ομάδα του Καναδά, την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη και το χρυσό και ασημένιο μετάλλιο στις υποκατηγορίες της Ολυμπιάδας.

Επιτυχίες, οι οποίες βραβεύτηκαν, μάλιστα, και από το υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων. Φέτος πρόκειται να συμμετάσχουμε στην επικείμενη Ολυμπιάδα, που θα λάβει χώρα στην Γενεύη το διάστημα 13-16 Οκτώβρη και θεματική του διαγωνισμού είναι η δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα, “Carbon Capture”.

Η φετινή μας αγωνιστική δραστηριότητα είναι πολλά υποσχόμενη, καθώς η ομάδα μας έχει ήδη συμπεριληφθεί στην δεκάδα των καλύτερων πρωτότυπων ιδεών παγκοσμίως, για την μείωση του διοξειδίου του άνθρακα.

Τέλος, αναφέρω ότι μαζί με την αντιπροσωπεία, που θα σταλεί γιά το μηχανικό σκέλος του διαγωνισμού, θα σταλεί και μία αντιπροσωπεία γιά την παρουσίαση της ιδέας και την διαμόρφωση της τελικής κατάταξης».

Περισσότερα

Αποδόθηκε ο οφειλόμενος φόρος τιμής στην μνήμη του ήρωα εφέδρου ανθυποσμηναγού Σ.Μαυροματίδη

Τελετή αποκαλυπτηρίων της πινακίδας ονοματοθεσίας της κεντρικής οδού Πηγής σε οδό «Ανθυποσμηναγού Στέφανου Μαυροματίδη», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12.3.23, στον εν […]

Δείτε ακόμα

«Ούτε κόμμα ούτε αρχηγό»

«Δεν ψάχνω ούτε κόμμα ούτε αρχηγό», ήταν η λακωνική απάντηση του πρώην βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη, όταν […]