Γενικά

Μεγάλης σημασίας γιά το Κιλκίς το μεγάλο έργο της ανέγερσης του νέου αρχαιολογικού μουσείου

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Γιά όσα συμβαίνουν ετούτη την περίοδο αναφορικά με το έργο κατασκευής του νέου μουσείου Κιλκίς αλλά και όσων έχουν επιτευχθεί σε επίπεδο ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από την εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς στην περιοχή της Τούμπας και της  αρχαίας Ευρωπού ενημερώθηκε την Δευτέρα 13.5.24  στο Κιλκίς από στελέχη της εφορείας αρχαιοτήτων Κιλκίς, κατά την διάρκεια περιοδείας του, κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από την υφυπουργό αρμόδια για θέματα κοινωνικής συνοχής και οικογένειας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα και τον βουλευτή α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, συνοδευόμενους από  τον  β΄ αντιπρόεδρο  της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά.

Μία ενημέρωση, από την οποία προέκυψε, ότι ένα από τα σπουδαιότερα και μεγαλύτερα σε κόστος (περίπου 2.300.000 ευρώ) έργα, τα οποία εκτελούνται στην περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς από πλευράς του υπουργείου  πολιτισμού, συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς λόγω της ιδιαιτερότητός του, και  ότι σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα θα έχουν  ολοκληρωθεί και παραδοθεί  το κτίριο της πρώτης πτέρυγας του μουσείου Κιλκίς συνολικού εμβαδού  338 τετραγωνικών μέτρων μετά την πρόσφατη προσθήκη στα αρχικώς 270 προβλεπόμενα.

Επίσης, ότι έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και οι λοιπές διαδικασίες, οι οποίες αφορούν στην επέκτασή του σε όμορη έκταση, η οποία είχε παραχωρηθεί από πλευράς του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων στο υπουργείο πολιτισμού, επί  υπουργίας του κ. Γεωργαντά στο πρώτο, συνολικού εμβαδού 380 τετραγωνικών μέτρων.

Με την ένταξή του γιά χρηματοδότηση να φαντάζει ουσιαστικώς ως μία βεβαία προοπτική,  όπως επισημάνθηκε από πλευράς του κ. Γεωργαντά, μιάς και το υπουργείο πολιτισμού, που χρηματοδότησε την πρώτη πτέρυγα από τις δημόσιες δαπάνες, είχε εμπλακεί ενεργά ώς στην υπόθεση παραχώρησης κατά κυριότητα του οικοπέδου και την εκπόνηση των σχετικών μελετών, όπου θα ανεγερθεί η προβλεπόμενη επέκταση του μουσείου Κιλκίς.

Και τούτο, προκειμένου σε βάθος περίπου τετραετίας να αποτελεί το μουσείο Κιλκίς με τις δύο πτέρυγές του σημείο αναφοράς στην περιφερειακή ενότητας του Κιλκίς και σπουδαίος πολιτιστικός φορέας του και τουριστικός προορισμός του.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα