Γενικά

Μεγάλη πυρκαϊά μεταξύ Κρηστώνης, Πεδινού και Καμπάνη, σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση κατάσβεσης (Βίντεο)

Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εξερράγη περί την 1.30 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 2-7-21 πυρκαϊά σε τοποθεσία έξω από το βρετανικό στρατιωτικό κοιμητήριο της Κρηστώνης.

Λόγω του πνέοντος ισχυρού ανέμου, η φωτιά προσέλαβε αστραπιαίως μεγάλες διαστάσεις, και ήδη το «μέτωπό» της κινείται απειλητικώς προς Νότον, με κατεύθυνση το Πεδινό και τον Καμπάνη, παράλληλα με την παλαιά εθνική οδό Κιλκίς – Θεσσαλονίκης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση για την κατάσβεσή της.

Συγκεκριμένα, επί τόπου έσπευσαν 13 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς, με 28 στελέχη, καθώς και οχήματα και μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας και του δήμου Κιλκίς, ενώ ζητήθηκε και από αέρος συνδρομή, και ήδη στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Κανανταίρ της 383 Μοίρας Ειδικών Αποστολών και Αεροπυρόσβεσης (ΜΕΕΑ), και ένα ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο Μίκρας Θεσσαλονίκης.

Έγινε, επίσης, γνωστό, ότι ζητήθηκαν ενισχύσεις και από όλους τους ομόρους νομούς, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των οποίων ανταποκρίθηκαν αμέσως με οχήματα και προσωπικό.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν το τμήμα τροχαίας και το αστυνομικό τμήμα Κιλκίς, ρυθμίζοντας την κυκλοφορία και μεριμνώντας γιά την ασφαλή διέλευση από την φλεγόμενη περιοχή.

Στον τόπο της πυρκαϊάς έσπευσε αμέσως ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και κατόπιν ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, ενώ το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο διοικητής Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κ. Μακεδονίας αρχιπύραρχος Νικόλαος Αθάνατος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Ούτε κόμμα ούτε αρχηγό»

«Δεν ψάχνω ούτε κόμμα ούτε αρχηγό», ήταν η λακωνική απάντηση του πρώην βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη, όταν […]