Αθλητισμός

Μεγάλη απήχηση είχε στους μαθητές του νομού η ημέρα σχολικού αθλητισμού

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε στον νομό η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού με όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν με ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Σημαντική στην επιτυχία των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων υπήρξε η συμβολή των καθηγητών φυσικής αγωγής.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο υπεύθυνος φυσικής αγωγής δρ Αθανάσιος Αλατζόγλου επισημαίνει τα εξής:

«Το υπουργείο παιδείας έρευνας και θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» της άθλησης και της δια βίου άσκησης θεσμοθέτησε ως

πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Για το τρέχον σχολικό έτος διεξήχθη την Δευτέρα 5.10.15 σε όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) του νομού Κιλκίς με θεματικό άξονα «Σχολικός αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα ολυμπιακά ιδεώδη μέσα από τα πλυμπιακά και τα παρολυμπιακά αθλήματα»

Τα σχολεία του νομού μας για να τιμήσουν την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού υλοποίησαν με φαντασία και μεράκι πολυποίκιλες δράσεις, όπως κινητικές δραστηριότητες με παιχνίδια καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, ποδοσφαίρου, χειροσφαίρισης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αγωνίσματα στίβου, παραολυμπιακά αθλήματα, καθώς και παιχνίδια ψυχοκινητικής αγωγής.

Σε αρκετές σχολικές μονάδες πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και προβολές ταινιών σχετικά με τα ολυμπιακά ιδεώδη και τα παρολυμπιακά αθλήματα.

Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στις αθλητικές δραστηριότητες και τις υπόλοιπες δράσεις ανέδειξαν την επιτυχία της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού στον νομό μας.

Εκπροσωπώντας την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Κιλκίς, τα μέλη της ομάδας φυσικής αγωγής επισκέφθηκαν αρκετά σχολεία όπου κατέγραψαν τις δράσεις και έδωσαν συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετασχόντες μαθητές καθώς και στους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων για την συμμετοχή τους στην ημέρα του σχολικού αθλητισμού. Τα ιδιαίτερα συγχαρητήρια ανήκουν στους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής των σχολείων του νομού μας. Ως υπεύθυνοι οργάνωσης των παραπάνω δράσεων, ανταποκρίθηκαν με ευσυνειδησία, συμβάλλοντας έτσι στην καταξίωση της ημέρας σχολικού αθλητισμού, ως μια ιδιαίτερη ημέρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]