Κοινωνία

Με χορηγία της εταιρίας “Νερά Μακεδονίας” αναμεταδόθηκαν οι Ακολουθίες της Μ.Εβδομάδος από τον ΙΝ Παναγίας Άξιον Εστί

Μία από τις πιό σημαντικές ιδιαιτερότητες της περιόδου, την οποία διανύουμε με την πανδημία του νέου κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία έχουν ληφθεί από πλευράς της ελληνικής Πολιτείας τους τελευταίους μήνες για την αντιμετώπιση εξάπλωσής του, ήταν σίγουρα ο εορτασμός του εφετινού Πάσχα.

Της μεγαλύτερης γιά την ελληνορθόδοξη πίστη και παράδοση εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου, η οποία βιώνεται με ιδιαιτέρως βαθειά κατάνυξη κυρίως την Μεγάλη Εβδομάδα και την αθρόα συμμετοχή εκτός των άλλων των πιστών στους ιερούς ναούς όλης της χώρας, σε όλες τις ακολουθίες έως την Αναστάσιμη τα μεσάνυκτα του Μεγάλου Σαββάτου προς την Κυριακή του Πάσχα.

Μία συνεύρεση πιστών και πίστης πατροπαράδοτη, βγαλμένη από την κοινή πορεία του ελληνικού έθνους και της ορθόδοξως πίστης και Εκκλησίας που δοκιμάσθηκε «σκληρά» την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων και της λογικής «μένουμε σπίτι», με κορύφωση την περίοδο του Πάσχα, και η οποία διέρρηξε αυτόν τον δεσμό αιώνων για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και των πιστών, υποχρεώνοντας επί της ουσίας και την Εκκλησία να αναζητήσει στις νέες τεχνολογίες διέξοδο επικοινωνίας με τους πιστούς.

Στο πλαίσιο αυτό παρακολουθήσαμε από διάφορα τηλεοπτικά μέσα, δημόσια και ιδιωτικά, την “ζωντανή” μετάδοση ιερών Ακολουθιών από διάφορους ιερούς ναούς της επικράτειας.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ζωντανές μεταδόσεις από τον ιερό ναό Παναγίας Άξιον Εστί της Αξιούπολης, οι οποίες μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό κανάλι «ΔΙΟΝ» και μέσω της DIGEA και του διαδικτύου σε “Facebook” και “YouTube” χάρη στην ευγενική χορηγία της εταιρίας «Νερά Μακεδονίας», που εδρεύει στην περιοχή του οικισμού Πηγής της Αξιούπολης, και μάλιστα με δική της πρωτοβουλία.

Την χορηγία της εταιρίας εξήρε και η ιερά μητροπόλις Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως, Πολυκάστρου και Γεφύρας, εκδίδοντας την ακόλουθη ευχαριστήριο ανακοίνωση:

Πνευματική ευαισθησία

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες και επαινούμε δημοσίως την πνευματική ευαισθησία των στελεχών της εταιρίας «ΝΕΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», στην Αξιούπολη, που, θέλοντας να απαλύνει την στέρηση των εκκλησιαστικών Ακολουθιών εκ μέρους των πιστών λόγω των γνωστών απαγορεύσεων, απεφάσισε, με εξοδά της, να καλύψει το κορυφαίο γεγονός της λατρευτικής μας ζωής, την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Άξιον Εστί Αξιούπολης.

Από τότε που ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις γιά την μη τέλεση Ακολουθιών με την παρουσία πιστών, το ερώτημα, που δεχόμασταν συχνά–πυκνά από τους πιστούς μας, αφορούσε στην Λειτουργία της Αναστάσεως, πως δεν θα συμμετείχαν, γιά να γευθούν τους πνευματικούς καρπούς των ιερών λόγων και της Θείας Λειτουργίας.

Επομένως, η πρωτοβουλία σας ήλθε σαν βάλσαμο στις ψυχές των αδελφών μας, ώστε να παρηγορηθούν μετριάζοντας την λύπη τους από την στέρηση της λατρευτικής ζωής κατά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Ευχόμαστε ο Αναστάς Κύριος να χαρίζει υγεία ψυχής και σώματος στους ανθρώπους της διοίκησης και τους εργαζομένους της εταιρίας «ΝΕΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»,καθώς επίσης και στην κ. Λένα Αναστασιάδου, δημοτική σύμβουλο Κιλκίς, στο γένος μας και σε όλο τον κόσμο και να επιδαψιλεύει τα σωστικά δωρήματά Του.”.

Περισσότερα

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστούν τους αδελφούς Πατράλη

Περίσσευμα ψυχής και αγάπης από τους αδελφούς Πατράλη στο Κάτω Θεοδωράκι. Για δεύτερη χρονιά φιλοξένησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]