Γενικά

Με το βλέμμα στραμμένο προς το Πάϊκο

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Παρά την “βαριά” σκιά της πανδημίας και το “μουντό” κλίμα το οποίο έχει διαμορφώσει στις καρδιές δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη, η φύση μας δείχνει ότι η ζωή επιμένει να συνεχίζεται.

Αν ρίξουμε μια ματιά γύρω μας θα διαπιστώσουμε ότι η Άνοιξη είναι εδώ σε όλη της το μεγαλείο, ανθισμένη, καταπράσινη, ζωογόνα, ικανή να τροφοδοτήσει μάτια, καρδιά και να συνεισφέρει στην συνέχεια της ζωής φυτών και ζώων μέσα από την αειφορία της.

Αντιπροσωπευτικό δείγμα γραφής, ικανό να επαληθεύσει του λόγου το αληθές, η φωτογραφική “ματιά” του “Μαχητή” η οποία “άνοιξε” τα βλέφαρα της την περασμένη Πέμπτη 7.5.20 στις βορειοδυτικές παρυφές της Άξιούπολης ατενίζοντας προς τις κατάφυτες ανατολικές πλαγιές του όρους Πάϊκου.

Ενός μοναδικού σε ομορφιά βουνού το μεγαλύτερο μέρους του οποίου ανήκει στην περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς και το οποίο χάρις στις πάμπολλες φυσικές του ομορφιές και τις δύο μονές του τον Άγιο Ραφαήλ και του ΟσΊου Νικοδήμου αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης επισκεπτών για τον νομό μας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα