Αθλητισμός

Με την γυναικεία ομάδα του Κιλκισιακού συναντήθηκε η Ε.Αγαθοπούλου

Συνάντηση της βουλεύτριας Κιλκίς, Ειρήνης Αγαθοπούλου, με την γυναικεία ομάδα του Κιλκισιακού: “Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός του Κιλκίς χρειάζεται τη στήριξη όλης της τοπικής κοινωνίας”.

Τις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Ατέρμωνα στον Α. Παντελεήμονα Κιλκίς, όπου προπονείται η γυναικεία ομάδα του Κιλκισιακού, επισκέφθηκε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ειρήνη Αγαθοπούλου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Κιλκισιακού, Λάζαρο Μεταλλίδη, τις αθλήτριες και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Αφορμή της επίσκεψης ήταν η έναρξη του πρωταθλήματος στα μέσα Οκτώβρη, όπου η γυναικεία ομάδα του Κιλκισιακού θα παίξει στη Β’ Εθνική Κατηγορία και γι’ αυτό χρειάζεται τη στήριξη όλης της τοπικής κοινωνίας.

Μέσα σε ένα εξαιρετικά θερμό κλίμα, συζητήθηκαν οι στόχοι, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός γενικότερα. Όλοι οι παρευρισκόμενοι έθεσαν το θέμα της απαραίτητης μέριμνας από την πλευρά της πολιτείας για την στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού σε μια κρίσιμη καμπή για όλες τις ομάδες.

Ιδιαιτέρως, στην δεδομένη χρονική στιγμή, θέτουν ως προτεραιότητα την άμεση απαλλαγή όλων των ερασιτεχνικών σωματείων από ένα επιπλέον κόστος, αυτό της διενέργειας rapid test. Ζητούν από τους Δήμους και την αντιπεριφέρεια να αναλάβουν το κόστος διεξαγωγής τους, όπως συνέβη σε άλλες περιοχές. Είναι μια ενέργεια η οποία θα διασφαλίσει την επιβίωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού στο Κιλκίς και στην Παιονία αλλά και την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την πανδημία ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση των αθλητών και των οικογενειών τους. Επιπλέον, θέτουν και την κεντρική κυβέρνηση προ των ευθυνών της, διότι εάν το θέμα δεν λυθεί άμεσα, πολλές ομάδες δηλώνουν ότι δεν θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα.

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου άκουσε με προσοχή τα ζητήματα των αθλητριών, συμμετέχοντας σε μια πολύ ζωντανή και ενδιαφέρουσα συζήτηση και δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται δίπλα στην ομάδα για την επίτευξη των στόχων της καθώς επίσης και στην άσκηση όλων των κοινοβουλευτικών μέσων για την απρόσκοπτη λειτουργία του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα και στις αθλήτριες, με την ελπίδα να διεξαχθούν κανονικά φέτος τα πρωταθλήματα και να μην χαθεί άλλη μια αθλητική χρόνια.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα