Πολιτισμός

Με επιτυχία η πρώτη εκδήλωση των “Ακριτών”


Κάλαντα έψαλαν οι «Ακρίτες» την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε μέλη και τους φίλους του Πολυκάστρου και των γύρω οικισμών, από το Πευκόδασος μέχρι το βόρειο άκρο του δήμου Παιονίας, την Κορώνα και τους Ευζώνους, τηρώντας την παράδοση παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες,. Με συγκίνηση και προσμονή υποδέχτηκαν την αντιπροσωπεία του συλλόγου οι φίλοι στις οικίες και τα καταστήματά τους.

Το Σάββατο 3.1.15 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Μαξίμ» του Πολυκάστρου, η πρώτη μεγάλη ετήσια θεσμική εκδήλωση του συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων «Οι Ακρίτες», ο ετήσιος χορός με κοπή της βασιλόπιτας. Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία και εκατοντάδες φίλων και μελών του συλλόγου έδωσαν το «παρών», διασκέδασαν και χάρηκαν σε μια βραδιά γεμάτη από την μουσική ποντιακή παράδοση.

Μετά την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας εμφανίσθηκαν συγκροτήματα των τριών χορευτικών τμημάτων του συλλόγου με την καθοδόγηση του Γ. Κοτανίδη, που ενθουσίασαν το κοινό. Μικρά βασιλοπιτάκια μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκομένους και τυχερός της βραδιάς αναδείχθηκε ο μικρός Γ. Τουλκερίδης, που κέρδισε ένα ρολόι χειρός, προσφορά του συλλόγου.

Στην συνέχεια, οι «Ακρίτες» βράβευσαν, με την ευκαιρία της αποφοίτησής τους από το λύκειο. Τα μέλη χορευτικών τμημάτων Άννα Ευθυμιάδου, Μαρία Κουρτίδου, Νίκη Σαραπίδου, Σίμου Σαριδάκη και Αμαλία Ψωμιάδου.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης, είχε ο Τριαντάφυλλος Πουρσανίδης ενώ μουσικώς «έντυσαν» την βραδιά οι Παυλάκης Δραμινός, Χ. Απατσίδης, αδελφοί Β. και Θ. Τοπαλίδης, Τ. Ευτυχιάδης, αδελφοί Σ. και Ν. Ιακωβίδης και οι Γ. Ιακωβίδης, Κ. Εμερτζίδης, Σ. Εφραιμίδης και Μ. Κιτσωνίδης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα