Αθλητισμός

Η ετήσια θερινή κατασκήνωση της ελληνικής ομοσπονδίας καράτε

Γιά 18η συνεχή χρονιά διοργανώθηκε στην Σκιάθο η θερινή προπονητική κατασκήνωση της ελληνικής ομοσπονδίας καράτε.

Η κατασκήνωση λειτούργησε από την Κυριακή 28.6 έως και την Πέμπτη 2.7.15 στην μαγευτική τοποθεσία της παραλίας των Κουκουναριών, και σ’ αυτήν έλαβαν μέρος ο προπονητής του Αριστοτέλη Κιλκίς και ομοσπονδιακός τεχνικός Οτάριο (Ότο) Μελικιάδης και τα στελέχη του κιλκισιώτικου συλλόγου Γεώργιος Μαυρόπουλος, Ιωάννης Στεφανίδης, Μπέλλα Ανδρεανίδου και Αργυρώ Πούλιου.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«….Αθλητές και εκπαιδευτές από την Αγγλία , Γεωργία , Μολδαβία , Ισπανία και Ελλάδα , προπονήθηκαν και αντάλλαξαν ιδέες και εμπειρίες , με την καθοδήγηση κορυφαίων δασκάλων του πιό σκληρού καράτε. Οι Σάμριλ Αντριους (Βρετανία), Χουάν Κάρλος Εσκαλέρα (Ισπανία), Πέδρο Σοριάνες, Γιώργος Κοσμίδης , Αβνταντιλ Σεγκέλια (Γεωργία), και Οτάριο Μελικιάδης (αρχηγός Βορείου Ελλάδος), δίδαξαν και προπονήθηκαν μαζί με τους αθλητές και εκπαιδευτές, επί τέσσερες ώρες καθημερινώς (πρωί -βράδυ),μεταδίδοντας την μεγάλη πείρα και γνώση τους.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Το περιελάμβανε περιελάμβανε τρεις ενότητες, που κάλυψαν τις δράσεις τόσο του ελληνικού καράτε , όσο και τις δραστηριότητες της νεοσύστατης Eλληνικής Ομοσπονδίας πλήρους επαφής. Επίσης, πραγματοποιήθηκε το τεχνικό και αγωνιστικό σεμινάριο του πιο σκληρού καράτε, ενώ στην συνέχεια έλαβε χώρα το πρώτο επίσημο σεμινάριο διαιτησίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας πλήρους επαφής, από τον διεθνή κορυφαίο διαιτητή Χουάν Κάρλος Εσκαλέρα.

Οι προαγωγικές εξετάσεις είχαν ξεχωριστή σημασία και ποιότητα , αφού έγιναν από τα δυο μέλη της τεχνικής και εξεταστικής επιτροπή της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης καράτε (EKO) τους Σαυρίλ Αντριους και Χουάν Κάρλος Εσκαλέρα, με την συμμετοχή και παρουσία του αρχηγου εκπροσώπου του ελληνικού καράτε Γιώργου Κοσμίδη, του υπεύθυνου Β.Ελλάδος Οτάριο Μελικιάδη, καθώς και των Πέδρο Σοριάνες και Λεονάρντο Αντρια.

Μετά από τρίωρη εξέταση στις δοκιμασίες, πέρασαν με επιτυχία στο πρώτο σκέλος των εξετάσεων, οι Μάνος Σεϊτης και Νίκος Παπαβασιλείου στο τρίτο νταν και οι Μιχάλης Αγοραστάκης και Ιωάννης Βερυκάκης στο πρώτο νταν.

Στην συνέχεια και στην απογευματινή προπόνηση της κατασκήνωσης, οι εξεταζόμενοι πέρασαν την σκληρή και επίπονη δοκιμασία του κουμίτε , των 15 δiλεπτων αγώνων πλήρους επαφής , με αντιπάλους , οι οποίοι εναλλάσσοντο .Οι αγώνες ήταν συνεχείς και η επαφή των κτυπημάτων με πλήρη ισχύ, γεγονός που καθιστά το σινκυόκουσιν καράτε ένα από τα σκληρότερα στυλ πλήρους επαφής.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]