Γενικά

Μαζική αποστολή κακόβουλων e-mails χρησιμοποιούν το όνομα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς ενημερώνει πως έχει διαπιστωθεί αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία έχουν εμφανιζόμενο όνομα (display name) την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, ή κάποιον εργαζόμενο αυτής, αλλά δεν αντιστοιχούν σε λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πρέπει πάντα να γίνεται έλεγχος αν το εμφανιζόμενο όνομα (display name) αντιστοιχεί στη διεύθυνση αποστολής του email.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, όταν το email έχει συνημμένο αρχείο. Δεν ανοίγουμε συνημμένα εκτός αν είμαστε απόλυτα σίγουροι για την προέλευση τους.

Αν έχετε λάβει μήνυμα που να εμφανίζει ως όνομα την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, ή κάποιον εργαζόμενο αυτής, παρακαλούμε να κάνετε έλεγχο ότι το εμφανιζόμενο όνομα (display name) αντιστοιχεί στο πραγματικό email του αποστολέα. Αυτό θα πρέπει να έχει την κατάληξη @culture.gr, π.χ. το email της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς που είναι [email protected].

Ακολουθούν κάποιες συμβουλές που προτείνουμε να εφαρμόζονται κατά την χρήση των συσκευών:

Δεν ανοίγουμε μηνύματα από άγνωστους αποστολείς, όσο επείγον και αν δείχνει το μήνυμα για να γίνει κάποια ενέργεια.
Προτιμούμε την τηλεφωνική επικοινωνία με τον αποστολέα για την επιβεβαίωση του email αν βλέπουμε κάτι ύποπτο μέσα σε αυτό.
Αν κάποιο μήνυμα περιέχει συνημμένο που είναι συμπιεσμένο (.zip ή .rar) και κλειδωμένο με password, τότε το διαγράφουμε αμέσως χωρίς δεύτερη σκέψη.
Φροντίζουμε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς (antivirus) να είναι ενεργοποιημένο καθώς επίσης και το τείχος προστασίας (firewall) στον Η/Υ μας.
Τέλος, προτείνουμε να κάνετε έναν έλεγχο για ιούς με το πρόγραμμα προστασίας από ιούς (antivirus) του υπολογιστή σας. Αν δεν έχετε κάποιο εγκατεστημένο, προτείνεται κάποια δωρεάν λύση (AVG antivirus ή AVAST antivirus).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]