Πολιτική

«Μάχη» τρίτης έδρας που διεκδικούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ από την Χρυσή Αυγή

Με ομιλίες είτε αρχηγών κομμάτων (Γεννηματά-ΠΑΣΟΚ, Κουτσούμπα-ΚΚΕ) είτε υψηλόβαθμων στελεχών (Στυλιανίδης-ΝΔ) κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες η προεκλογική εκστρατεία στον νομό.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην τρίτη έδρα, την οποία διεκδικούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Ωστόσο, τα μέχρι στιγμής δεδομένα «συνηγορούν» στην διατήρησή της από την Χρυσή Αυγή που ήδη την κατέχει, καθώς το συγκεκριμένο κόμμα συνεχίζει να ασκεί επιρροή και μάλιστα αξιοσημείωτη στο τοπικό εκλογικό σώμα.

Ενδεικτικές του ενδιαφέροντος των ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ γιά την τρίτη έδρα του νομού μπορούν να θεωρηθούν και οι εκκλήσεις τόσο της προέδρου του πρώτου Φωτεινής (Φώφης) Γεννηματά όσο και του γενικού γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του δευτέρυ Δημήτρη Κουτσούμπα προς Κιλκισιώτες ψηφοφόρους, είτε ανεξάρτητους είτε δυσαρεστημένους από τα κόμματά τους με την διατύπωση να ….μην ψηφίσουν Χρυσή Αυγή.

Όσον αφορά στην «μάχη» της πρωτιάς, οι έως τώρα ενδείξεις καταδεικνύουν προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με κύρια μέριμνα της πρώτης την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και τον δεύτερο να επιδιώκει ελαχιστοποίηση των απωλειών μετά την συγκρότηση της ΛΑΕ, η οποία πάντως συνεχίζει να προσπαθεί να «διεμβολίσει» τον χώρο των ψηφοφόρων της Αριστεράς.

Όσον αφορά στο «Ποτάμι», στις τάξεις του εκφράζουν αισιοδοξία γιά άνοδο του εκλογικού ποσοστού στον νομό, εκτιμώντας όμως ως εξαιρετικώς δύσκολο το να διεκδικήσει το κόμμα την τρίτη έδρα.

Ο ίδιος αντικειμενικός σκοπός φαντάζει, πάντοτε σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ανέφικτος από τα υπόλοιπα κόμματα, που «μάχονται» γιά την είσοδο στην Βουλή.

Περισσότερα

Ανδρέας Βεργίδης: Η γαστρονομική “ταυτότητα” της Π.Ε. Κιλκίς εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Η γαστρονομία ως “κομμάτι” της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ‘’ταυτότητας’’ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στην […]

Δείτε ακόμα