Πολιτική

Από το Μαυρονέρι Χαλίτσιος – Φαχουρίδης :«Προσοχή στις νέες παγίδες»

Πολιτική συγκέντρωση στο Μαυρονέρι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27.4.14 από τον υποψήφιο δήμαρχο Κιλκίς Γιάννη Φαχουρίδη και από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Κώστα Χαλίτσιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Στη ομιλία του ο Γιάννης Φαχουρίδης επικεντρώθηκε στα κριτήρια ψήφου που πρέπει να έχει ο κάθε ψηφοφόρος στις επερχόμενες τριπλές εκλογές. Τους κάλεσε να σκεφτούν σοβαρά τι στάση κράτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Κιλκίς από τη μία και των άλλων παρατάξεων από την άλλη. Ποιοι ήταν αυτοί που μπήκαν μπροστά και αγωνίστηκαν για την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων, όπως είναι η ανεργία, οι απολύσεις, η απλήρωτη εργασία, τα χαράτσια κ.ά., τόσο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και στις κινητοποιήσεις Και συμπλήρωσε ότι την επόμενη πενταετία θα ληφθούν αποφάσεις ακόμα πιο σκληρές που έχουν να κάνουν με την ιδιωτικοποίηση του νερού, των απορριμμάτων, του αθλητισμού, του πολιτισμού, την αύξηση των δημοτικών τελών κτλ.
Ο Κώστας Χαλίτσιος, ανέφερε χαρακτηριστικώς ότι ο λαός δεν πρέπει να πέσει στις νέες παγίδες που του στήνουν τα κόμματα και οι υποψήφιοι, πολλοί από τους οποίους εμφανίζονται δήθεν ανεξάρτητοι. «Ο λαός», είπε, «έχει πείρα και πρέπει να την αξιοποιήσει, ώστε να μην μπλεχτεί σε νέες αυταπάτες και προσμονή νέων σωτήρων, τόσο στις τοπικές εκλογές, όσο και στις Ευρωεκλογές». Σημείωσε ότι και οι τρεις εκλογές έχουν πολιτικό χαρακτήρα, ακριβώς γιατί και στα τρία συμβούλια λαμβάνονται πολιτικές αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την καθημερινή ζωή του λαού. Ολοκληρώνοντας, σημείωσε ότι το ΚΚΕ «είναι το μόνο κόμμα που έχει στο επίκεντρο της πολιτικής του την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και γι’ αυτό είναι και το μόνο κόμμα που εντοπίζει και λέει καθαρά ότι ο πραγματικός αντίπαλος είναι τα μονοπώλια, οι καπιταλιστές, γι’ αυτό απαιτείται κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μαζί με μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας».
Με τη ολοκλήρωση των ομιλιών, δόθηκε ο λόγος στους παρευρεθέντες, οι οποίοι έθεσαν ζητήματα και ρώτησαν σχετικά με καθημερινά προβλήματα που τους απασχολούν, όπως είναι η ποιότητα και το κόστος του νερού στην περιοχή της Πικρολίμνης, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κατάσταση του κινήματος στην χώρα μας.
Μετά την συγκέντρωση οι επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», πραγματοποίησαν περιοδεία στα χωριά Άνω, Μέσοι και Κάτω Απόστολοι, καθώς και στο Νέο Γυναικόκαστρο.

Περισσότερα

Εκδήλωση της ΝΕ Κιλκίς ΠΑΣΟΚ με θέμα την αντιμετώπιση προβλημάτων στην Παθολογική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Από την νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά τα όσα δυσάρεστα και συνάμα τραγικά παρουσίασαν οι […]

Δείτε ακόμα