Πολιτική

Οι επιλογές και το αποτέλεσμα θα κρίνουν και τον Κ.Μητσοτάκη

Γράφει ο Βαγγέλης Μαυρογόνατος

Γράφει ο Βαγγέλης Μαυρογόνατος

Σε πρόσφατο άρθρο μου ανέφερα ότι, ο Μακεδόνας υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, συγκέντρωσε το ποσοστό του στον α΄ γύρο των εσωκομματικών της εκλογών από ψηφοφόρους, κυρίως Θράκης και Μακεδονίας, οι οποίοι, στο πρόσωπό του εμπιστεύτηκαν έναν νέο άφθαρτο πολιτικό (σαν τον κ. Τσίπρα), ο οποίος πήρε αποστάσεις από την επιβολή των «μνημονίων», το οποίο απέδειξε με το να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης, ως ανεξάρτητος.

Μέχρις εδώ όλες οι κινήσεις του ήταν προς την σωστή κατεύθυνση δημιουργώντας έτσι μια προοπτική ευνοϊκή για το πολιτικό του μέλλον, ασχέτως αν δεν εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ.

Όσοι τον ψήφισαν ένοιωσαν ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του σχεδόν του 20% που συγκέντρωσε, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας και την απογοήτευση των ψηφοφόρων της Ν.Δ. προς το κόμμα τους, ποσοστό αρκετά μεγάλο για έναν νέο εμφανιζόμενο πολιτικό.

Τελικώς ο Μακεδόνας απογοήτευσε και αυτός τους ψηφοφόρους του (σαν το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ), με το να «κλείσει το μάτι» και να στηρίξει για πρόεδρο της ΝΔ, συμπορευόμενος με τον άλλο μνημονιακό συνυποψήφιο του, τον γόνο της οικογενειοκρατίας και ταγμένο «μνημονιακό» πολιτικό.

Μεγάλο πολιτικό ατόπημα, το οποίο θα το κατανοήσει με την πάροδο του χρόνου.

Βεβαίως θα μου πει ευλόγως κάποιος ψηφοφόρος: «Το μη χείρον βέλτιστον» κατά τους Αρχαίους Έλληνες και «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» κατά τους Νεοέλληνες.

Σε ότι αφορά τον κ. Μεϊμαράκη, η παλαιοκομματική φιγούρα του, η αλαζονεία της εξουσίας, οι εκφράσεις πεζοδρομίου και οι «μαγκιές» εντός του Κοινοβουλίου, αλλά και οι ατυχείς εμφανίσεις του στα Μ.Μ.Ε., τον έκαναν να χάσει πόντους.

Έτσι λοιπόν οι ψηφοφόροι της ΝΔ αντί της παλαιοκομματοκρατορίας επέλεξαν τον νεαρώτερο υποψήφιο της οικογενειοκρατίας, μη έχοντας φυσικά άλλες επιλογές, τον οποίο πέραν από τις «μνημονιακές» του θέσεις, δεν έχει να του προσάψει κάτι άλλο κανείς. Θα μου πείτε είδαμε και αυτούς που θα σκίζανε τα μνημόνια τι έπραξαν και τι πράττουν.

Τελικώς την κόρη οραματιζόταν ο επίτιμος για αρχηγό της ΝΔ ο υιός του προέκυψε.

Όμως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ αφού το επόμενο διάστημα θα έχει πολύ ενδιαφέρον τόσο ο ρόλος του ως αντιπολίτευση, όσο και αυτός με τις εσωκομματικές εσωστρέφειες.

Όμως, όπως είχα γράψει και για τον κ. Τσίπρα, έτσι θα αναφερθώ και στον κ. Μητσοτάκη: Θα πρέπει να του δώσουμε χρόνο για κάποιο διάστημα, προκειμένου από την θέση πλέον του προέδρου της ΝΔ, (νέου ηλικιακά και πιστεύω με οράματα για την τύχη της Πατρίδος μας), να αποδείξει ότι οι θέσεις του, τις οποίες υποστήριξε και υποστηρίζει, ήταν, είναι ορθές και προς την σωστή κατεύθυνση.

Να αποδείξει ότι στηρίζεται στα δικά του πόδια και όχι στα πόδια της οικογενείας του και να γράψει την δική του καλή ιστορία. Τα πάντα στην ζωή μας κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι καλή τύχη στον νέο πρόεδρο της ΝΔ επιτυχία στα καθήκοντά του, προς όφελος της κοινωνίας, στα προβλήματα της οποίας πρέπει να …έχει ήδη σκύψει από χθες. Ειδάλλως η «Ανάσταση» θα αργήσει να έρθει στο κόμμα, το οποίο «πνέει τα λοίσθια».

Επίσης ο νέος Πρόεδρος, να κοιτάξει να απομακρύνει όσους έστω και στο ελάχιστο έχουν εμπλακεί αμέσως ή εμμέσως σε σκοτεινές υποθέσεις, οι οποίοι θα τον πλευρίσουν, αλλά και τους γυρολόγους των διάφορων Μ.Μ.Ε., οι οποίοι μόνο ζημιά κάνουν.

Είναι μια τεράστια ευκαιρία για τον κ. Μητσοτάκη, να αλλάξει την έννοια του κόμματος στην Ελλάδα του 2016, αυτό που δυστυχώς δεν κατάφερε ο κ. Τσίπρας, μέχρι στιγμής και έχει απογοητεύσει τον ελληνικό λαό.
Η κοινωνία βρίσκεται στο ναδίρ και χρειάζεται μια δυνατή αντιπολίτευση, όχι προς όφελος του κόμματος και των προσωπικών φιλοδοξιών μόνο, αλλά για να την βγάλει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει εδώ και πέντε έτη.

Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αυτό αναμένει πλέον η κοινωνία από όλους τους πολιτικούς και όλα τα κόμματα, προκειμένου να ξαναβρεί την χαμένη της αισιοδοξία.

Για να δούμε λοιπόν, η θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΝΔ θα ανατρέψει τα λόγια του Εμμανουήλ Ροΐδη, ο οποίος είχε περιγράψει κατά τον καλύτερο τρόπο τι είναι το κόμμα ή θα είναι «μία από τα ίδια»;
Λέγει, λοιπόν, ο Ροϊδης γιά το κόμμα:

«Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν’ αναγιγνώσκωσι και ν’ αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι να αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι!!!»
* Απόστρατος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων