Γενικά

Η μαθητιώσα νεολαία τιμά τα 60χρονα του Κυπριακού Απελευθερωτικού Αγώνα

Την εξηκοστή επέτειο της έναρξης (1 Απριλίου 1955) του Κυπριακού Απελευθερωτικού Αγώνα (1955-1959) τιμά η μαθητιώσα νεολαία, με μία σημαντική εκδήλωση, την οποία διοργανώνει η ομοσπονδία κυπριακών οργανώσεων Ελλάδος (ΟΚΟΕ) και η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22.4.15 στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ώρα έναρξης 8 το βράδυ.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
«Συνεχίζοντας την παράδοση της ετήσιας εκδήλωσης μνήμης και τιμής της θυσίας της νεολαίας της Κύπρου κατά την διάρκεια του Αγώνα 1955-1959, με τη συμμετοχή των σχολείων της Θεσσαλονίκης και με την πολύτιμη συμβολή εκπαιδευτικών, διευθυντών σχολικών μονάδων και σχολικών συμβούλων, τιμούμε, όπως πάντα, τον Κυπριακό Απελευθερωτικό Αγώνα, η έναρξη του οποίου σημειώθηκε την 1η Απριλίου 1955.
Τα σχολεία της Θεσσαλονίκης πρωτοστατούν για έκτη συνεχή χρονιά και συμβάλλουν καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου της εκδήλωσης, της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της νεολαίας μας σε ένα σημαντικό κεφάλαιο της Ιστορίας του Μείζονος Ελληνισμού. Οι μαθητές της Θεσσαλονίκης προσεγγίζουν βιωματικά τις αξίες που ενέπνευσαν τους ήρωες της Κύπρου για ελευθερία και περνούν τα δικά τους μηνύματα για ένα καλύτερο αύριο για ολάκερο τον Ελληνισμό

Η φετινή εκδήλωση ξεχωρίζει καθώς συμπίπτει τόσο με τα 60χρονα από την έναρξη του αγώνα. όσο και με την απόφαση να τιμηθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τη διαχρονική προσφορά του στους αγώνες της Κύπρου για Ελευθερία και Δημοκρατία.
Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 και ώρα 20.00. στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Τίτλος της φετινής εκδήλωσης: «Μικρή Πατρίδα Μεγάλες Θυσίες».
Την Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος
Γίνεται, όπως πάντα, με τη συνεργασία και στήριξη του Γενικού Προξενείου της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Κυπριακής Παροικίας της Θεσσαλονίκης, και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας….».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα