Εκπαίδευση

Κτίρια-σύμβολα της πόλης του Κιλκίς απεικονίζονται σε ζωγραφιές παιδιών του 2ου πειραματικού γυμνασίου Κιλκίς

Κτίρια – σύμβολα της πόλης του Κιλκίς, κατασκευές οι οποίες είναι διαχρονικά και άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιστορία του τόπου, ζωγράφισαν μαθητές και μαθήτριες του 2ου πειραματικού γυμνασίου Κιλκίς με την καθοδήγηση – επιμέλεια του καθηγητή Δημήτρη Μπαρτζώκα στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Το “εγχείρημα” αυτό το παρουσιάζουν σε έκθεση με τίτλο “Οι μαθητές ζωγραφίζουν την πόλη”, η οποία φιλοξενείται στο αίθριο του Διοικητηρίου, με διάρκεια έως τα τέλη Ιουλίου, και τελεί υπό την αιγίδα της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.

«Θαυμάζουμε την ευαισθησία, την έμπνευση, την επιμέλεια και το ταλέντο των μαθητών και των μαθητριών» υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, προσθέτοντας: «Με κύριο γνώμονα την αγάπη για την Τέχνη και με την στήριξη του καθηγητή τους κ. Μπαρτζώκα, μας παρουσιάζουν ένα κομμάτι του εαυτού τους».

Στο εξαιρετικό επίπεδο της συνεργασίας των παιδιών στο πλαίσιο της συλλογικής αυτής δράσης και της υποστήριξης, που είχαν από τον διευθυντή του 2ου πειραματικού γυμνασίου Κιλκίς Αλέξανδρο Ταμουτσίδη, αναφέρεται ο κ. Μπαρτζώκας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι μέσα από το συγκεκριμένο “εγχείρημα”, οι μαθητές και οι μαθήτριες εμπέδωσαν την δυναμική της συλλογικής δράσης και “ξεδίπλωσαν” την προοπτική που «πηγάζει» από τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους.

«Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς αναπτύσσει μεγάλο εύρος δράσεων ως στοιχείο της φυσιογνωμίας του, καλύπτοντας τα ενδιαφέροντα και καλλιεργώντας τις ιδιαίτερες δεξιότητες του μαθητικού δυναμικού, ενώ παράλληλα είναι ένα σχολείο, που προωθεί την εξωστρέφεια και βρίσκεται σε διαρκή αλληλεπίδραση με την κοινωνία», επισημαίνει ο διευθυντής του Αλέξανδρος Ταμουτσίδης, ευχαριστώντας «θερμά την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς γιά την φιλοξενία και τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη γιά την υποστήριξη της όλης προσπάθειας». Επίσης, συγχαίρει τους μαθητές και τον υπεύθυνο καθηγητή «που αποδεικνύουν στην πράξη, ότι το μαθητικό δυναμικό του Κιλκίς αλλά και το δημόσιο σχολείο μπορούν, με την ανάλογη στήριξη, να επιτύχουν σημαντικά πράγματα και να υποστηρίξουν παιδεία υψηλού επιπέδου».

Τα έργα

 

Πολυάνειο Ωδείο: Ακρυλικό σε καμβά, τμήμα β1

 

Η παλιά Νομαρχία: Ακρυλικό σε καμβά, τμήμα γ2

 

Σαλάτς: Ακρυλικό σε καμβά, τμήμα γ4

 

Λαογραφικό μουσείο (παλιό γυμνάσιο): Ακρυλικό σε καμβά , τμήμα β2

 

Καπναποθήκη της «Αυστροελληνικής»: Ακρυλικό σε καμβά, τμήμα β4

 

«Δίδυμες καπναποθήκες»: Ακρυλικό σε καμβά, τμήμα γ1

 

Ιερός ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος: Ακρυλικό σε καμβά, τμήμα β3

 

Καθολικό ΙΜ Αγίου Γεωργίου: Ακρυλικό σε καμβά, τμήμα γ3

Περισσότερα

Ζούμε μια μαγική εικόνα. Κρίσιμα θέματα έρχονται στην επιφάνεια κάθε μέρα που αφορούν μείζονα κοινωνικά ζητήματα και κατ’ επέκταση την εκπαίδευση

Του Κώστα Ανθόπουλου* και Νίκου Τσούλια* Και το σχολείο χωρίς ουσιαστική υποστήριξη μοιάζει να είναι με νησίδα μέσα στην έρημο. […]

Δείτε ακόμα