Γενικά

Μαθητές αντιδρούν στις δηλώσεις Φίλη με κατάληψη του σχολείου τους

Με κατάληψη του σχολείου τους αντέδρασαν οι μαθητές του λυκείου Χέρσου στις δηλώσεις Φίλη αλλά και στην αφαίρεση αναφορών στην ποντιακή Γενοκτονία από κεφάλαιο του βιβλίου της Ιστορίας.
Στην σχετική ανακοίνωση του δεκαπενταμελούς συμβουλίου αναφέρονται τα εξής:
«Σήμερα στις 9 Νοεμβρίου 2015, και ώρα 8π.μ. το δεκαπενταμελές συμβούλιο του λυκείου συνεδριάζει και αποφασίζει την πραγματοποίηση κατάληψης. Τα αιτήματα είναι τα εξής:

-Απαιτούμε την παραίτηση του υπουργού παιδείας Νίκου Φίλη, διότι είναι ασεβής προς το ποντιακό γένος και την μνήμη των Ποντίων. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην διευκρίνιση που διατύπωσε στο Κοινοβούλιο περί προσωπικής άποψης. Η προσωπική άποψη του καθενός είναι σεβαστή, όμως στην περίπτωση αυτή δεν δικαιολογείται λόγω του θεσμικού του ρόλου ως υπουργού Παιδείας, αλλά και της γενικότερης κατάστασης της χώρας που βάλλεται από παντού. Σε τέτοιες περιστάσεις αυτό που πρέπει να πρυτανεύει είναι η υπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος και η άνευ όρων υποστήριξη της πατρίδας και ΟΧΙ ο διχασμός και οι προσωπικές απόψεις.

-Η αφαίρεση από το μάθημα της ιστορίας κατεύθυνσης του κεφαλαίου γιά το Ποντιακό ζήτημα προκάλεσε απογοήτευση και θλίψη στον πονταικό Ελληνισμό. Με αυτήν την ενέργεια θεωρούμε ότι κάποιοι αδιαφορούν και δεν αναγνωρίζουν την Ιστορία των Ποντίων και δεν αποδίδουν τιμή στις αδικοχαμένες ψυχές που αγωνίσθηκαν για την επιβίωση του γένους μας. Γι’ αυτό, ζητούμε την επανένταξη του συγκεκριμένου κεφαλαίου στην ύλη της ιστορίας της γ’ λυκείου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας