Γενικά

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς «εξερευνούν» τον «μαγικό κόσμο» του αγωνιστικού αυτοκινήτου


Η εκπαίδευση στον τεχνικό έλεγχο οχημάτων, με άμεση επαφή με τον χώρο του αγωνιστικού αυτοκινήτου συγκαταλέγεται στα αντικείμενα των σπουδών των μαθητών του τομέα μηχανολογίας του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς.
Στο πλαίσιο αυτής της εκπαίδευσης εντάσσεται και κάθε πρακτικό μάθημα, με το οποίο αυτοί έρχονται σε επαφή με τον «μαγικό κόσμο» του αγωνιστικού αυτοκινήτου, αφού από αυτό περνά ο,τιδήποτε πριν εφαρμοσθεί στα συμβατικά αυτοκίνητα.
Ένα τέτοιο μάθημα και μάλιστα υψηλού επιπέδου, παραδόθηκε την Παρασκευή 6.3.15, στις εγκαταστάσεις του σχολείου με τους μαθητές να έχουν την προνομιακή τύχη να «ταξιδεύσουν» σ’ αυτόν τον «μαγικό κόσμο» του αγωνιστικού αυτοκινήτου, με «ξεναγούς» τους κατ’ εξοχήν ειδικούς: Τον κορυφαίο σήμερα Κιλκισιώτη οδηγό αγώνων Νίκο Βάτσο και τον παλαίμαχο συνοδηγό αγώνων και εκ των κορυφαίων τεχνικών αγωνιστικού αυτοκινήτου στην Βόρειο Ελλάδα Σωτήρη Βάτσο, και οι δύο «ψυχή και νους» της «Βάτσος Ράλλυ Τημ» και «στυλοβάτες» του ομίλου φίλων αυτοκινήτου Καμπάνη (ΟΦΑΚ), «σημαιοφόρου» του νομού Κιλκίς στον χώρο του αγωνιστικού αυτοκινήτου.
Συγχρόνως, συμπολίτες με κοινωνικές ευαισθησίες που τους κατευθύνουν προς επιλογές σαν αυτήν του να προσφέρονται αφιλοκερδώς κάθε φορά που φορέας της εκπαίδευσης ή άλλου χώρου ζητεί την συνδρομή τους γιά την διοργάνωση κάθε είδους εκπαιδευτικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων.
Και οι δύο μετέτρεψαν το μάθημα σε διαδικασία «μύησης» των μαθητών στον χώρο του αυτοκινήτου γενικότερα, προσφέροντάς τους τα κατάλληλα κεντρίσματα και ερεθίσματα να εμβαθύνουν στο αντικείμενο και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θέματα αυτοκινήτου και οδικής ασφάλειας, ώστε να τις επενδύσουν καταλλήλως στο μέλλον.
Σε ανακοίνωση του ίδιου του σχολείου αναφέρονται και τα εξής:
«Την Παρασκευή 6.3.15 έγινε η παρουσίαση του αγωνιστικού αυτοκινήτου του οδηγού αγώνων Νικολάου Βάτσου στους μαθητές του τομέα μηχανολογίας του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς. Ο καταξιωμένος οδηγός ανταποκρίθηκε ευγενικά στην πρόσκληση, που του απηύθυνε η διοίκηση του Ε.Κ. και του 2ου ΕΠΑΛ. Μαζί με το επιτελείο του προσήλθε στις εγκαταστάσεις του σχολείου με το «Ρενώ Κλιό RS», ένα όχημα που αποδίδει 235 ίππους, έχει σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων και τεχνολογικές εφαρμογές «αιχμής». Στην διάρκεια των τριών διδακτικών ωρών της παραμονής του αυτοκινήτου στις εγκαταστάσεις του σχολείου, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν, να ψηλαφήσουν εξαρτήματα και να ακούσουν τον καλορυθμισμένο κινητήρα σε λειτουργία. Εκτεταμένη αναφορά έγινε στο θέμα της ασφάλειας που προσφέρει ένα αυτοκίνητο αγώνων στον οδηγό και τον συνοδηγό του, όταν αυτό κινείται σε πίστα, σε σχέση με ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Επίσης, αναφέρθηκε ο ενδεδειγμένος τρόπος οδηγικής συμπεριφοράς για τους ελληνικούς δρόμους και ειδικότερα στους επαρχιακούς όπου συνήθως σημειώνονται τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα. Επεσήμαναν στους μαθητές ότι η άσφαλτος δεν είναι πίστα αγώνων και ότι θα πρέπει να σεβόμαστε τους άλλους οδηγούς, με τους οποίους μοιραζόμαστε το οδόστρωμα. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα υψηλής τεχνολογίας, σε συστήματα του αυτοκινήτου. Μετά το τέλος της παρουσίασης ο κ. Βάτσος δήλωσε την πρόθεσή του να ανταποκριθεί εκ νέου μελλοντική πρόσκληση».
Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα