Πολιτισμός

Μαθήματα ζωγραφικής εφηβικών τμημάτων στην Τέχνη Κιλκίς

Ξεκινούν τα μαθήματα ζωγραφικής των εφηβικών τμημάτων της Τέχνης με μια εικαστικό από την πόλη μας, μια εξαιρετική ζωγράφο με βραβεύσεις, ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο ενεργητικό της, τη Ζωή Τζήμητρα, που από τον Οκτώβριο εντάσσεται στο εικαστικό δυναμικό των καλλιτεχνικών τμημάτων της Τέχνης.

Η Ζωή θα δουλέψει με εφήβους έχοντας ως βασικό στόχο όχι μόνο τη γνώση αλλά και την ανάπτυξη της εικαστικής έκφρασης των παιδιών. Έτσι τα μαθήματα για αυτή τη χρονιά θα χωριστούν σε δύο διακριτά μέρη. Κατά το πρώτο 4μηνο οι μαθητές θα ασχοληθούν με τη σχεδίαση σύνθεσης αντικειμένων με τη χρήση διαφορετικών υλικών όπως, μολύβια, κάρβουνα, πλαστικά, κολάζ, ακουαρέλες, ενώ κατά το δεύτερο 4μηνο ο κάθε μαθητής χρησιμοποιώντας ότι ήδη έχει μάθει θα αποδώσει το αγαπημένο του θέμα ( ηθοποιός, τραγουδιστής, τραγούδι, κόμικ, ταινία, αντικείμενο, κα), καταγράφοντας εν τέλει το ποιός, πώς, και γιατί του έργου του. Στο τέλος της χρονιάς τα έργα των μαθητών καθώς και τα κείμενα που θα τα συνοδεύουν θα αποτελέσουν το υλικό μιας εικαστικής έκθεσης στο χώρο της Τέχνης.

Η Ζωή Τζήμητρα ζει και εργάζεται στο Κιλκίς. Σπούδασε Αρχιτέκτονας στη Θεσσαλονίκη με ειδίκευση στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό και τη Δημόσια Διοίκηση. Είναι μέλος του ΣΚΕΤΒΕ, έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής (Τέχνη Κιλκίς, Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, έκθεση εικαστικών του Δήμου Κιλκίς για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, εκθέσεις εικαστικών του πολιτιστικού και καλλιτεχνικού συλλόγου Κιλκίς “Η πόλις”, έκθεση Ζωγραφικής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ετήσια έκθεση των μελών του ΣΚΕΤΒΕ στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, έκθεση μινιατούρας 2020 με τον ΣΚΕΤΒΕ).

Συμμετείχε και απέσπασε το Γ’ βραβείο Ζωγραφικής στην Έκθεση/ Διαγωνισμό “Παράλληλοι Δρόμοι 2016” του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος, ενώ στην αντίστοιχη έκθεση του Οκτώβρη του ’18 απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία σχεδίου.

Έχει φιλοτεχνήσει το εξώφυλλο της ποιητικής συλλογής της Έλλη Φρεγγίδου “Δικαίωμα φωτός” , (Αθήνα, Εκδόσεις Κέδρος 2015).

Έχει επιμεληθεί των εσωτερικών χώρων και της ενδυμασίας στην ταινία “’Ολα είναι ταξίδι” του Θάνου Καρτζόγλου όπου μέρος έργων της δείχνεται στο decor.

Τα μαθήματα ξεκινούν την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, οι ώρες των μαθημάτων είναι 5 με 6.30 το απόγευμα και μολύβια, κάρβουνα, πλαστικά, κολάζ, ακουαρέλες, το χρώμα, η φαντασία και η δημιουργία θα έχουν την τιμητική τους.

Εγγραφές από Δευτέρα έως Παρασκευή, 5 με 9 το απόγευμα, στο τηλέφωνο 23410 24217 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της τέχνης [email protected] και γίνετε οι εκκολαπτόμενοι εικαστικοί της πόλης!

Σε όλα τα καλλιτεχνικά εργαστήρια θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την προστασία της υγείας εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων Υπουργείων, όπως αυτές κάθε φορά θα δίνονται και πάντα σε σχέση με την πορεία της επιδημιολογικής κατάστασης στην πόλη και στη χώρα.

Περισσότερα

Στα ‘’Ελευθέρια’’ του δήμου Κιλκίς μεταφέρεται η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων ‘’Σήκω ψυχή μου!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22″

O δήμος Κιλκίς εγκαινιάζει μια πολύ αξιόλογη συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη […]

Δείτε ακόμα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ποταμός Αξιός και οι αισθητήρες μέτρησης της στάθμης των υδάτων που τοποθετήθηκαν στην γέφυρα

Στην εγκατάσταση συστήματος μέτρησης στάθμης υδάτων στην γέφυρα του ποταμού Αξιού, στο ύψος της Αξιούπολης, προέβη στα τέλη της προηγούμενης […]

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην «αξιολόγηση» – κατηγοριοποίηση των σχολείων και τον αυταρχισμό κυβέρνησης – υπουργείου παιδείας

Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας μπροστά στον ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων […]