Κοινωνία

Mαθήματα βυζαντινής μουσικής στο Πολυάνειο ωδείο

Ο σύλλογος ιεροψαλτών Κιλκίς «Πέτρος ο Γλυκύς» ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 14.9.16 θα αρχίσουν τα μαθήματα βυζαντινής μουσικής για το σπουδαστικό έτος 2016-17.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, άρχων πρωτοψάλτης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κωνσταντίνος Γαϊτανίδης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου απευθύνουν πρόσκληση στον καθένα που ενδιαφέρεται, σε οποιαδήποτε ηλικία και αν βρίσκεται, να τολμήσει να γνωρίσει την βυζαντινή μουσική και να εντρυφήσει στην εκκλησιαστική μας παράδοση.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

«….Η μουσική και το τραγούδι, είτε η εκπαίδευσή της είτε η ακρόασή της, ενισχύει την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, αναπτύσσει την συνεργασία, βελτιώνει την μνήμη, καλλιεργεί τη γνώση και την μάθηση. Επίσης, συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη των διανοητικών ικανοτήτων, στην μεγιστοποίηση του δείκτη της νοημοσύνης και στην καλλιέργεια των συναισθημάτων.

Η εκμάθηση είναι εύκολη και δεν απαιτεί πολύ κόπο, αλλά πίστη, θέληση και επιμονή. Τα θεωρητικά μαθήματα της βυζαντινής μουσικής, σε συνδυασμό με την παρουσία στο αναλόγιο των ιερών ναών, διαμορφώνουν μία πλήρη προσωπικότητα που εμπνέεται και αναγεννιέται από τις μουσικές γραμμές και το ποιητικό κείμενο των εκκλησιαστικών ύμνων.

Ο εργατικός και εντρυφής μουσικός, καθηγητής Δημοσθένης Κουσκούκης, αναμένει τους φερελπιδες μαθητές προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει την μουσική τέχνη του Ρωμανού Μελωδού και του Ιωάννου Δαμασκηνού. Τα μαθήματα τελούνται στο Πολυάνειο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου και το εναρκτήριο μάθημα θα την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 στις 17:30.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Για την μπούκλα

Πρόσφατα είχα την τύχη, που αρχικά ήταν χαρά, να παρακολουθήσω την παράσταση «Μπούκλα 99» της Νεφέλης Μεγκ, στον πολύ όμορφο […]