Πολιτισμός

Ξεκινούν στην «Τέχνη» τα μαθήματα στο τμήμα ζωγραφικής γιά παιδιά

Ξεκινούν την Τρίτη 3-10-10, στην αίθουσα «Απελλής» της «Τέχνης» (25ης Μαρτίου 20) τα μαθήματα ζωγραφικής γιά παιδιά, τα οποία διοργανώνει το αντίστοιχο τμήμα του συλλόγου.

Τα μαθήματα θα παραδίδονται κάθε Τρίτη, τα διαστήματα 5 – 6.30 και 6.45 – 8.15 μμ.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Τον Σεπτέμβριο ξεκινούν οι εγγραφές στα τμήματα ζωγραφικής των εκκολαπτόμενων λιλιπούτειων καλλιτεχνών.

Η «Τέχνη» ετοίμασε  πλαστικά χρώματα, μαρκαδόρους, μολύβια, κηρομπογιές και πινέλα για να υποδεχθεί τους καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες και να τους βοηθήσει μέσα από την ζωγραφική να αντιληφθούν τον κόσμο,  να εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα …

… Και αυτή την χρονιά το εικαστικό «ταξίδι» των παιδιών της «Τέχνης» θα γίνει με την καθοδήγηση, την φροντίδα και την επιμέλεια της Αναστασίας Πραξιγά, και είμαστε πολύ χαρούμενοι όχι μόνο διότι η Αναστασία είναι ενεργό μέλος  της «Τέχνης»  και μαθήτρια του Νικόλα Μπλιάτκα, αλλά διότι είναι μια απίστευτα δραστήρια, δυναμική και γεμάτη ενδιαφέροντα νηπιαγωγός.

Η υπεύθυνη

Η Αναστασία Πραξιγά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νέο Γυναικόκαστρο. Είναι νηπιαγωγός και δασκάλα. Εργάζεται ως νηπιαγωγός στο Κιλκίς από το 1991.Έχει καταφέρει να συνδυάσει τις δύο μεγάλες της αγάπες:  τα παιδιά και τις Τέχνες.  Εκφράζεται μέσα από αυτές και προσπαθεί να βοηθήσει και τα παιδιά να εκφραστούν μέσα από τη ζωγραφική, τα εικαστικά, το θεατρικό παιχνίδι και τη μουσική.

Με τα εικαστικά ασχολείται από την παιδική της ηλικία.

Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και χαρακτικής γιά τρία χρόνια στην  «Τέχνη»  με δάσκαλο το Νικόλα Μπλιάτκα.

Τα τελευταία επτά χρόνια χρησιμοποιεί στη ζωγραφική της κυρίως ανακυκλώσιμα υλικά ( καπάκια, μπουκάλια, ρολά, χαρτόκουτες.…) και υλικά της φύσης (βότσαλα, θαλασσόξυλα, άμμο, φύλλα….).

Έχει διδάξει εικαστικά σε παιδικά τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου «Ίριδα» και της πολιτιστικής εταιρείας εκπαιδευτικών. Στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης «Αίας» τα τελευταία δύο χρόνια δίδαξε ζωγραφική, εικαστικά και θεατρικό παιχνίδι.

Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το θέατρο από το 1995 έως το 2012 στην «ΤΕΧΝΗ» Κιλκίς και στην θεατρική ομάδα του δήμου Κιλκίς.

Είναι μέλος της ομάδας κρουστών «άιΝΤΟς» από το 2015.

Το 2022 έργα της παρουσιάσθηκαν στην έκθεση εικαστικών του συνόλου «πόλις».

Πληροφορίες-εγγραφές

Πληροφορίες για εγγραφές στα μαθήματα:  Από την Τρίτη 12-9-23 και κάθε Τρίτη και  Πέμπτη, 5  με 9 μ.μ., γραφεία της «Τέχνης» (25ης Μαρτίου 20) και τηλεφωνικώς ίδιες ημέρες και ώρες από το 23410 – 24217  και 6946.253961, e-mail στην διεύθυνση [email protected]

Περισσότερα
Δείτε ακόμα