Κοινωνία

Μάθημα διατροφής από το δημοτικό Μαυρονερίου


Μία διαφορετική εκπαιδευτική πρωτοβουλία ανάδειξης της σημασίας της σωστής διατροφής, με έκδηλα τα στοιχεία της αγάπης και αλληλεγγύης, ανέλαβε το προσωπικό του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Μαυρονερίου, σε συνεργασία με τον εφημέριο του οικισμού.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
«Ένα παλιό γνωμικό μας θυμίζει ότι το πρωινό είναι το πιό σημαντικό γεύμα της ημέρας,
«Να τρως το πρωί σαν αυτοκράτορας, το μεσημέρι σαν βασιλιάς και το βράδυ σαν ζητιάνος». Αν το πρωινό θεωρείται το σημαντικότερο γεύμα, αφού καλύπτει το 25 % των καθημερινών μας αναγκών σε ενέργεια, ας αναλογιστούμε πόσο σημαντικό είναι να απολαμβάνεις ένα υγιεινό, νηστίσιμο και πεντανόστιμο πρωινό στον χώρο του σχολείου.
Στο δημοτικό σχολείο Μαυρονερίου οι μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου απόλαυσαν το πρωινό, που τους ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τον εφημέριο του χωριού, πατέρα Ευγένιο.

Δοκίμασαν νόστιμα ελαιόψωμα και κουλούρια, που ήταν προσφορά του φούρνου του χωριού μας. Παραδοσιακές πίτες με σπανάκι και πατάτα από το εργαστήριο παραδοσιακής πίτας Φώτη Tζεχιλίδη πλούτισαν το τραπέζι μας. Τα παιδιά ήπιαν χυμούς, που πρόσφερε η εκκλησία, χαμομήλι από την πρώτη τάξη και νηστίσιμα γλυκά από τους εκπαιδευτικούς.
Σε μία εποχή κρίσης όχι μόνο οικονομικής, αλλά και ανθρώπινων αξιών είναι σημαντική κάθε πράξη αλληλεγγύης, συνεργασίας και αγάπης.

Αξιοσημείωτη και πολύτιμη η βοήθεια του πατέρα Ευγενίου, που στήριξε την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και βρήκε χορηγούς για αυτήν την δράση.
Το γεύμα έκλεισε με την προσευχή από τον πατέρα Ευγένιο , που υποσχέθηκε στους μικρούς μαθητές επανάληψη αυτού αλλά και άλλες εκπλήξεις».

Περισσότερα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας