Γενικά

Ματαίωση εκλογών στους επαγγελματίες διασκέδασης

Από την προσωρινή διοίκηση του συλλόγου επαγγελματιών διασκέδασης αναψυχής και εστίασης νομού Κιλκίς ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Από την προσωρινή διοίκηση του συλλόγου επαγγελματικών διασκέδασης, αναψυχής και εστίασης νομού Κιλκίς είχε καθορισθεί και ανακοινωθεί διενέργεια εκλογών γιά ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου γιά την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιουνίου καθώς και η υποβολή υποψηφιοτήτων έως την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 3 το απόγευμα.

Δυστυχώς, λόγω έλλειψης του αναγκαίου ενδιαφέροντος γιά την υποβολή υποψηφιοτήτων από τα μέλη και μη συγκρότησης ψηφοδελτίου οι προγραμματισμένες εκλογές της Κυριακής ματαιώνονται».

Αντίδραση από την γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ

Σχετικά με την προκήρυξη και την ακύρωση των εκλογών του συλλόγου επαγγελματιών διασκέδασης – αναψυχής και εστίασης Κιλκίς η γραματεία Κιλκίς της ΠΑΣΕΒΕ εξέδωσε ανακοίνωση με τα εξής:

Πρωτόγνωρα γεγονότα έλαβαν χώρα σχετικά με την πραγματοποίηση των εκλογών του Συλλόγου Επαγγελματιών Διασκέδασης – Αναψυχής και Εστίασης Κιλκίς.

Η προκήρυξη των εκλογών έγινε μόλις 5 μέρες πριν τη διεξαγωγή τους και παραμένει άγνωστο αν όλοι οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν γι’ αυτές. Η προθεσμία υποβολής ψηφοδελτίων και υποψηφιοτήτων δεν διήρκησε ούτε δύο 24ωρα, μιας και έληγε την Πέμπτη το μεσημέρι. Επιπλέον, γεννάει ερωτηματικά η μη πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.

Εκτός από αυτά, όταν οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ ανακοίνωσαν (εμπρόθεσμα) στον πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης ότι έχουν έτοιμο ψηφοδέλτιο και υποψήφιους, αυτός απάντησε ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και ότι μόνο σε ενιαίο ψηφοδέλτιο μπορούν να κατέβουν όσοι υποψήφιοι το επιθυμούν. Μετά από πίεση και από την αναφορά εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ ότι δεν μπορεί να απαγορέψει τη συγκρότηση ξεχωριστού ψηφοδελτίου, ο πρόεδρος απάντησε ότι «αν θέλετε να κατεβάσετε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, τότε θα ακυρώσω τις εκλογές».

Αποτελεί, λοιπόν, τουλάχιστο πρόκληση, να βγαίνει σήμερα (5/6) ο πρόεδρος του συλλόγου και να ανακοινώνει ότι ακυρώνει (ούτε καν αναβάλει) τις εκλογές «λόγω έλλειψης του αναγκαίου ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιοτήτων από τα μέλη και μη συγκρότησης ψηφοδελτίου».

Η συμπεριφορά του και οι τακτικές του καταδεικνύουν είτε ότι δεν έχει καμία σχέση με συλλογικές διαδικασίες και διαδικασίες λειτουργίας σωματείων, είτε εσκεμμένα και μεθοδευμένα προχώρησε σ’ όλα τα παραπάνω.

Προφανώς, η επιλογή των δυνάμεων της ΠΑΣΕΒΕ στο Κιλκίς, να συγκροτήσουν ξεχωριστό ψηφοδέλτιο με σαφείς και συγκεκριμένες θέσεις σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση θορύβησε τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Και από αυτά τα γεγονότα, οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Εκτός όλων των άλλων αυτά τα γεγονότα έχουν σκοπό να απογοητεύσουν και οδηγήσουν στη γωνία ανθρώπους που θέλουν να βγουν στο προσκήνιο και να παλέψουν συλλογικά για τη ζωή τους και τα δικαιώματά τους.

Εμείς καλούμε κάθε συνάδελφο και καθεμιά συναδέλφισσα να παραμερίσει αυτές τις δυνάμεις και αυτές τις αντιλήψεις, να συσπειρωθεί πλάι στις αντιμονοπωλιακές δυνάμεις, να αναπτύξει αγώνες για άμεσες διεκδικήσεις δεμένες με την προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]