Γενικά

Σ.Μαρκαδάς και Θ.Χριστοφορίδης οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης στον νομό Κιλκίς

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων τα ονόματα των διευθυντών εκπαίδευσης, καθώς «η αντικατάσταση των έως τώρα υπηρετούντων διευθυντών εκπαίδευσης κρίθηκε αναγκαία, διότι η θητεία τους έχει λήξει από τις 31.7.18, ο νόμος βάσει του οποίου έχουν επιλεγεί έχει κριθεί αντισυνταγματικός και οι τοποθετήσεις ωρισμένων εξ αυτών έχουν ήδη ακυρωθεί», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Οι νέοι προσωρινοί διευθυντές εκπαίδευσης στο νομό Κιλκίς που ανέλαβαν καθήκοντα από την Πέμπτη 13.8.20 για την πρωτοβάθμια θα είναι ο Σωτήριος Μαρκαδάς και της δευτεροβάθμιας ο Θεόδωρος Χριστοφορίδης.

Σωτήριος Μαρκαδάς
Ο Σωτήριος Μαρκαδάς είναι διδάκτορας παιδαγωγικής του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης Φλώρινας, MSc στην ‘’Σχολική παιδαγωγική και διδακτική μεθοδολογία’’, πτυχιούχος του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης ΑΠΘ, πτυχιούχος Θεολογικής σχολής ΑΠΘ, μετεκπαίδευση στην ειδική αγωγή (Διδασκαλείο ″Δημήτρης Γληνός″).

Έχει εργαστεί ως δάσκαλος σε δημοτικά σχολεία των νομών Κυκλάδων, Σερρών και Θεσσαλονίκης, διετέλεσε διευθυντής του 3ου δημοτικού σχολείου ειδικής αγωγής Θεσσαλονίκης και υπηρετεί σήμερα ως σχολικός σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην 13η περιφέρεια δημοτικής εκπαίδευσης νομού Θεσσαλονίκης.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα και επιστημονικά συνέδρια. Εργασίες και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε πρακτικά συνεδρίων και επιστημονικά περιοδικά.

Θεόδωρος Χριστοφορίδης
Ο Θόδωρος Χριστοφορίδης γεννήθηκε το 1968 στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από την Ξηρόβρυση του Κιλκίς. Έλκει το γένος του από μικροαστική Ποντιακή οικογένεια προσφύγων δεύτερης γενιάς από τη Βαρενού της Κρώμνης υποδιοίκηση Αργυρούπολης της Μικράς Ασίας.

Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1992). Είναι πτυχιούχος του τμήματος Τεχνικών Εφαρμογών Πληροφορικής Δικτύων και Αυτοματισμού Γραφείων των Δημόσιων Ι.Ε.Κ. λαμβάνοντας επί διετία υποτροφία και κάτοχος της κρατικής Πιστοποίησης (2003). Έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης από το Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών «Σπουδές στην Εκπαίδευση» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ( 2005 ). Είναι Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στην εκπαιδευτική πολιτική. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς (1998 – 2002).

Εργάστηκε ως πιστοποιημένος επιμορφωτής του ΥΠΕΠΘ στην Κοινωνία της Πληροφορίας στο Ε.ΚΕ.ΠΙ.Σ, στο Ι.Δ.Ε.Κ.Ε, στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση κλπ. Από το 1999 έως το 2010 εργάστηκε ως καθηγητής στην εκκλησιαστική εκπαίδευση με οργανική θέση στο εκκλησιαστικό λύκειο Κιλκίς του οποίου το 2005 ορίστηκε αναπληρωτής διευθυντής. Υπήρξε επί σειρά ετών αντιπρόεδρος του πανελλήνιου συνδικαλιστικού οργάνου της, της Ε.Λ.Ε.Ε. Το 2010 μετετάγη στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Από τον Αύγουστο του 2011 είναι διευθυντής του εσπερινού γενικού λυκείου του Κιλκίς. Είναι έγγαμος με την Δρ. Αικατερίνη Ρώσσιου, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ19, διευθύντρια του 2ου γενικού λυκείου Κιλκίς, με τρία παιδιά φοιτητές, το Χρήστο μηχανικό Η/Υ στο Πολυτεχνείο Ιωαννίνων, το Φοίβο γεωπόνο στο Α.Π.Θ. και τη Βάσω φοιτήτρια στο Α.Π.Θ.

Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται 5 βιβλία: «Εκκλησιαστικό λύκειο και γυμνάσιο Κιλκίς», «Ιερατικές σχολές Σάμου (1875-1929)», «Ιερατική Σχολή Σύρου 1856-1893. Προπαρασκευαστική Εκκλησιαστική Σχολή Σύρου 1936», «Φύλο και εκκλησιαστική εκπαίδευση», «Αναδίφηση εκκλησιαστικής εκπαίδευσης». και πολλά άρθρα και μελέτες στον τοπικό και τον πανελλήνιο τύπο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]