Πολιτική

Η Μαρία Κασκαρίδου στην πρώτη κεντρική επιτροπή του «ΜέΡΑ25»

Την πρώτη κεντρική επιτροπή του συγκρότησε το κοινοβουλευτικό κόμμα «ΜέΡΑ25» του Γιάνη Βαρουφάκη.

Στα 142 μέλη του συγκαταλέγεται, ως εκπρόσωπος του νομού Κιλκίς η καταξιωμένη χημικός – διατροφολόγος Μαρία Κασκαρίδου, ενεργός πολίτης του τόπου, με ανάμιξη στα κοινά και αξιοσημείωτη κοινωνική παρουσία όχι μόνο στο αντικείμενό της αλλά και σε άλλους χώρους.

Επίσης, είναι γνωστή από την συνεργασία της με το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή», όπου επί μακρόν αρθρογραφεί επί θεμάτων του επιστημονικού αντικειμένου της.

Σε ανακοίνωση του κόμματος, με την οποία παρουσιάζεται η σύνθεση της πρώτης κεντρικής επιτροπής του, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Δυο μήνες μετά την ψήφιση του καταστατικού μας από τα μέλη μας πανελλαδικά, αλλά και ολόκληρο το DiEM25, το πανευρωπαϊκό κίνημα του οποίου του ΜέΡΑ25 είναι μέρος, η συμμετοχική διαδικασία συγκρότησης των οργάνων του κόμματος μπήκε σε άμεση εφαρμογή.

Υπερπηδώντας τα εμπόδια που αδιάκοπα θέτει η πανδημία, οργανώθηκε τεχνικά άρτια και αδιάβλητη ηλεκτρονική ψηφοφορία ώστε σήμερα να μπορούμε να καλωσορίσουμε στο κορυφαίο αποφασιστικό όργανο το ΜέΡΑ25, την Κεντρική Επιτροπή, 142 συνοδοιπόρους.

Τρία είναι τα βασικά σημεία, που χαρακτηρίζουν την διαδικασία:

•Πανελλαδική κάλυψη: Εικοσιεννέα (29) «κάλπες» σε όλες τις γωνιές της χώρας εγγυήθηκαν ότι η σύνθεση της κεντρικής επιτροπής περιλαμβάνει αντιπροσώπους από κάθε γωνιά της χώρας.
•Ευρεία κοινωνική και επαγγελματική εκπροσώπηση: Στην κεντρική επιτροπή του ΜέΡΑ25 εκπροσωπούνται όχι μόνο όλες οι γωνιές της Ελλάδας αλλά και όλα τα κοινωνικά στρώματα και τις επαγγελματικές κατηγορίες, που «παλεύουν» γιά αυτόν τον τόπο σε καθεστώς χρεοδουλοπαροικίας
•Πραγματική δημοκρατία: Το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κόμμα, όπου κληρωτοί, από όλα τα μέλη, εκπροσωπούνται κατά τουλάχιστον 10% στην κεντρική επιτροπή, έτσι ώστε ποτέ να μην ριζώσουν εκλογικοί μηχανισμοί. Το ΜέΡΑ25, το μόνο κόμμα στην Ευρώπη, με περισσότερες γυναίκες βουλευτές από άνδρες, δεν θα μπορούσε, παρά να εφαρμόσει με ενθουσιασμό την ποσόστωση και στην κεντρική επιτροπή, έτσι η όποια ανισορροπία εκπροσώπησης των φύλων προέκυψε από την κάλπη εξισορροπήθηκε από την κληρωτίδα…».-

Περισσότερα
Δείτε ακόμα