«Μαγνήτης» γιά τα παιδιά και τον Μάρτιο η δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Κιλκίς

Γενικά /


Η προσπάθεια της δημόσιας κεντρικής βιβλιοθήκης Κιλκίς να καταστήσει γνωστό και αγαπητό το βιβλίο και το διάβασμα στα παιδιά της πόλης μας συνεχίστηκε με αμείωτους ρυθμούς και τον Μάρτιο.
Έτσι, 18 τμήματα σχολείων και νηπιαγωγείων επισκέφθηκαν κατά τον εν λόγω μήνα την βιβλιοθήκη, για να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα, που σχεδιάστηκαν από το προσωπικό της βιβλιοθήκης και εφαρμόζονται σε όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, από τον Οκτώβριο του 2014 έως και αρχές Ιουνίου του 2015.
Όμως και στις διακοπές του Πάσχα η βιβλιοθήκη Κιλκίς ήταν κοντά στα παιδιά και τους γονείς, με πασχαλινές δράσεις, ανάγνωση παραμυθιών, κατασκευές καλαθιών και αυγοθήκης, χειροτεχνίες, ζωγραφική και βάψιμο αυγών.
Συνολικά στις πασχαλινές δράσεις συμμετείχαν εξήντα παιδιά από 5 μέχρι 12 ετών. Διαβάστηκαν τα παραμύθια «Το χαρούμενο λιβάδι» της Φυλλιώς Νικολούδη των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα», «Το Πάσχα του Πασχάλη» της Μαρίας Ανδρικοπούλου των εκδόσεων «Τετράγωνο», «Το Πάσχα της νόνας Χελώνας» της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου των εκδόσεων Πατάκη, το «Πάσχα, Κυρίου Πάσχα» της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη των εκδόσεων Ψυχογιού και «Όταν η Πασχαλίτσα συνάντησε ελέφαντα» του Χρήστου Μπουλώτη των εκδόσεων Λιβάνη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο Χατζηασλανίδης γιά δεύτερη φορά ( όπως και στο Χανιώτη) λύτρωσε τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα με εύστοχο […]