Ελλάδα

Μάγδα Φύσσα για Χρυσή Αυγή: Κερδίσαμε ένα κομμάτι – Τίποτα δεν τελείωσε

Για μια σημαντική νίκη κόντρα στη Χρυσή Αυγή έκανε λόγο η Μάγδα Φύσσα μετά την ιστορική απόφαση του Εφετείου για ομόφωνη καταδίκη της Χρυσής Αυγής. «Κερδίσαμε ένα κομμάτι της μάχης. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Συνεχίζουμε τον αγώνα», δήλωσε η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα έξω από το Εφετείο.

Η γυναίκα – σύμβολο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη, Γιώργο Ρουπακιά, συγκλόνισε για ακόμη μια φορά αμέσως μετά την ανακοίνωση της ενοχής της Χρυσής Αυγής από το δικαστήριο.

Η Μάγδα Φύσσα βγήκε μαζί με τον σύζυγό της Παναγιώτη από την αίθουσα του Εφετείου λίγα λεπτά αφού ανακοινώθηκε ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο άνθρωπος που δολοφόνησε τον γιο της αλλά και η Χρυσή Αυγή, είναι ένοχοι! Η Μάγδα Φύσσα με τα χέρια υψωμένα προς τον ουρανό δήλωσε αμέσως: «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου, νικήσαμε». Και το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Το γύρο του κόσμου κάνει η καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης
ΟΠαύλος Φύσσας δεν δολοφονήθηκε για το τίποτα. Η εγκληματική οργάνωση που κρυβόταν πίσω από τη δολοφονία του από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, έχει όνομα και αρχηγούς. Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση ο αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος τη διευθύνει μαζί με άλλους 6 πρώην βουλευτές, ενώ όλοι οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Για την ιστορική ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία κρίθηκε ως εγκληματική οργάνωση όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εδρας, Μαρία Λεπενιώτη, σχολιάζουν, ήδη λίγα λεπτά μετά την έκδοσή της, διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ακόμα και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu είχε πρώτο θέμα την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

«Ελληνικό δικαστήριο: Το κόμμα Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Το ελληνικό δικαστήριο έκρινε ότι το ακροδεξιό Κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι εγκληματική οργάνωση» αναφέρει χαρακτηριστικά το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων και πρόσθεσε: «Το Εφετείο στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας, ανακοίνωσε την απόφασή του στην υπόθεση σχετικά με το αν το Κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι εγκληματική οργάνωση. Στην υπόθεση που συνεχίζεται για περισσότερα από 5 χρόνια, το δικαστήριο απεφάνθη ότι ο αρχηγός του Κόμματος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαολιάκος και 6 μέλη του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λάγος, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιωτάρος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Παπάς ήταν «ένοχοι» για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Οι δίκες σχετικά με τις ποινές που θα λάβουν οι κατηγορούμενοι θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.