Πολιτισμός

Η «Εγνατία Οδός» περνά και από τις χορευτικές παραδόσεις μας

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

Με μιάν ακόμη μουσικοχορευτική εκδήλωση, αποχαιρέτησαν την φετινή χρονιά οι χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς την Παρασκευή 23.6.17! Στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς, τα συγκροτημταα όλων των χορευτικών τμημάτων του ενθουσίασαν το πολυπληθές κοινό, παρουσιάζοντας το αφιέρωμα «Εγνατία Οδός – Ταξίδι στο χρόνο».

Οι χορευτές του ΛΕΚ παρουσίασαν χορούς από περιοχές-σταθμούς της σπουδαίας αυτής οδού της αρχαιότητας, και ειδικότερα από Ήπειρο, Φλώρινα, Αλεξάνδρεια, Έδεσσα, Θεσσαλονίκη, Σέρρας, Δυτική και Ανατολική Θράκη, καθώς και από την Πόλη. Όλοι, από τους πιο μικρούς έως τους πλέον έμπειρους, πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση, «αποτέλεσμα της συνεπούς και άρτιας δουλειάς που επιτελείται στο ΛΕΚ από τους υπεύθυνους χοροδιδασκάλους, Χρήστο Γιοβανούδη και Ανατολή Λιαρετίδου» όπως τονίζεται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο.

Στο αφιέρωμα συμμετέσχαν τα παιδικά & εφηβικά τμήματα, τα τμήματα ενηλίκων και παραστάσεων του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, καθώς και το τμήμα ενηλίκων του ΛΕΚ Πολυκάστρου, με υπεύθυνη την Μαρία Συμεωνίδου.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των φετινών «Ελευθερίων».

Το ΛΕΚ ευχαριστεί θερμά: Τους μεγάλους χορηγούς KLEEMANN και EURIMAC, καθώς και τους χορηγούς και όλους εκείνους που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για τη διάθεση φορεμάτων.

Το κομμωτήριο «Χάρης» για την επιμέλεια των κομμώσεων.

Τους πρωταγωνιστές της βραδιάς, τους μεγάλους, αλλά και τους μικρότερους χορευτές του και τις οικογένειές τους, που εμπιστεύθηκαν για μια ακόμη χρονιά το ΛΕΚ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα