Πολιτική

Λόγια προφητικά γιά συντελεστές της «εθνικής απονεύρωσής» μας

Γράφει ο Βαγγέλης Μαυρογόνατος

Γράφει ο Βαγγέλης Μαυρογόνατος

Ο αείμνηστος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Νεοκλής Σαρρής, σε μία από τις πολλές συνεντεύξεις του υπήρξε απόλυτα προφητικός. Ανέφερε χαρακτηριστικώς: «Κάποιοι προσπαθούν να μας απονευρώσουν για πονέσουμε λιγότερο όταν χάσουμε το δόντι μας».

Αναφερόμενη στα προφητικά αυτά λόγια του αείμνηστου καθηγητού, η επίσης αείμνηστη Μαλβίνα Κάραλη, στην τότε εκπομπή της, με το καυστικό της χιούμορ είπε, σχολιάζοντας, τα εξής:
«Εθνική απονεύρωση» εξ χρονισμένοι μου Έλληνες. «Μας κάνουν απονεύρωση για να μην πονέσει το δόντι μας». Από ποιους θα γίνει αυτή η απονεύρωση; Από ανθρώπους που θεωρούν ότι η χώρα μας είναι μια ευρωπαϊκή εταιρεία, αγνοώντας την αιματηρή Ιστορία της. Από πληρωμένους κονδυλοφόρους θα γίνει, που προσπαθούν να μας κομπλάρουν, ότι δεν είμαστε και τόσο Ευρωπαίοι. «Εθνική απονεύρωση». Ευθύνη έχει και η Αριστερά η οποία άφησε τις εθνικές υποθέσεις στα χέρια πέντε κουλών οι οποίοι δήλωσαν επαγγελματίες εθνικόφρονες, άρα αφού ο καλός είναι εθνικόφρων, άρα ο αριστερός δεν πρέπει να μην είναι. Και αν η Δεξιά με τις εξαλλοσύνες της έκανε ύποπτη και αποθετική κάθε προβολή της εθνικής μας ιδιαιτερότητας και ταυτότητας, η Αριστερά τράβηξε στο άλλο άκρο, μηδένισε την σημασία της εθνικής μας συνείδησης».

Μήπως δεν είναι αλήθεια τελικώς όλα αυτά; Δεν είναι αλήθεια ότι έχουμε υποστεί όντως «Εθνική απονεύρωση» και δεν αντιδρούμε στα όσα συμβαίνουν γύρο μας.
Αφήνουμε τον χρόνο να κυλά, νοσταλγώντας την πριν πέντε χρόνια ευμάρεια, καλοπέραση, την επιλεκτική και προσοδοφόρα εργασία, κοπιάζοντας όσο λιγότερο γίνεται, αναμένοντας κάποιο διορισμό στο Δημόσιο, κ.π.ά.
Οραματιζόμαστε την προ κρίση εποχή να επανέλθει. Δεν έχουμε βάλει μυαλό και πιστεύουμε πάλι του λαοπλάνους πολιτικούς με τις φρούδες υποσχέσεις τους.

Περίμενε κάποιος ότι μια αριστερή (αριστερίζουσα κατ΄ εμέ) κυβέρνηση σαν την σημερινή να εφαρμόζει μια πολιτική κατακρεούργησης της μεσαίας τάξης, για την οποία ως αντιπολίτευση, υπερασπιζόταν σθεναρώς, ασκώντας δριμύτατη κριτική στις τότε κυβερνήσεις;

Δυστυχώς το όνειρο ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα μεγάλο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας,(62%) διήρκησε μόνο ένα εξάμηνο. Τώρα ονειρεύεται κάτι άλλο…, ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες.

Όμως, όπως είπε και ο Αριστοτέλης, ερωτηθείς: « Η ελπίδα είναι το όνειρο ενός ξύπνιου».
Το ξεχαρβάλωμα του κράτους δεν έχει τελειωμό. Εχουμε υποκύψει (δηλαδή οι κυβερνώντες) στα συμφέροντα και έχουμε παραδώσει την Πατρίδα μας «αμαχητί» στους οικονομικούς εκτελεστές, οι οποίοι από τα γραφεία και τα διάφορα κέντρα αποφάσεων, προσπαθούν να μας τεμαχίσουν, προκειμένου να είμαστε πιο εύκολη λεία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδείχθηκε καταστροφή για την χώρα μας αλλά και τις λοιπές χώρες του Νότου. Δεν μπόρεσε, δεν ήθελε ( σκοπίμως), να προστατεύσει τα μέλη της από την παγκοσμιοποίηση. Αντιθέτως συνέδραμε προς αυτή την καταστρεπτική πορεία.

Προς επίρρωσιν αυτών, παραθέτω ένα κομμάτι, από τις τελευταίες συνεντεύξεις του αείμνηστου καθηγητού Νεοκλή Σαρρή, τον Μάρτιο του 2010 στον Μάκη Βραχιολίδη, λίγο πριν φύγει από την ζωή, όπου είχε προβλέψει αυτά που υποφέρει σήμερα ο λαός. Δηλαδή πριν ακόμη ο μοιραίος κ. Παπανδρέου μας βάλει στο ΔΝΤ.
Διαβάστε πώς εξηγούσε γιατί δεν θα υπάρξει αντίδραση από τον λαό και γιατί η εθνική και κοινωνική συνοχή έχουν δεχτεί καίρια πλήγματα!

(…)«Μαζί με την οικονομική κατάρρευση, επέρχεται και η κατάρρευση του πολιτικού μας συστήματος, κάτι που δεν έχουν κατανοήσει ούτε οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, αλλά ούτε και οι ενδιαφερόμενοι, όσοι δηλαδή στελεχώνουν το πολιτικό σύστημα στη χώρα.

Λόγω της ασύγγνωστης αυτής αβελτηρίας, της εγκληματικής αβελτηρίας που επέδειξαν τα δύο μεγάλα κόμματα, η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως ένας μοχλός για αλλότριους σκοπούς, που δεν αφορούν μόνον στην Ελλάδα αλλά ευρύτερες γεωοικονομικές και γεωστρατηγικές πολιτικές. Για παράδειγμα: Καταδεικνύεται η Ε.Ε. σε μια πανάκεια η οποία θα έλυνε ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα: οικονομικά, εξωτερικής πολιτικής κ.λ.π. Σε αυτήν εστήριξαν οι Έλληνες πολιτικοί όλες τις ελπίδες τους, προκειμένου να αράξει η χώρα στο ασφαλές λιμάνι της Ενώσεως. Καταδεικνύεται όμως ότι η Ε.Ε. δεν είναι εις θέσιν ούτε τα σύνορά μας να προασπίσει ούτε να προσδώσει κύρος σε μια εξωτερική πολιτική που στόχο έχει την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, αλλά ούτε την οικονομία της ίδιας της χώρας μπορεί να σώσει. Συνεπώς η Ε.Ε. αποδεικνύεται ως μια φενάκη, η οποία καλύπτει την ανυπαρξία της ως μίας Ευρωπαϊκής οντότητας».

(…)«Η κοινωνική και η εθνική συνοχή στην Πατρίδα, έχουν δεχθεί πλήγματα καίρια. Έχουν διαλυθεί. Αυτή η ιδεολογική κατάσταση που καλύπτει τον χώρο εξουσίας και τον χώρο της αντιεξουσίας, διαπιστώνω ότι είναι ίδια. Και τι εννοώ: Κάποτε οι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι εμφανίζονται κυρίως με την μορφή τρομοκρατίας, χρησιμοποιούσαν μία ρητορεία η οποία είχε μέσα της τόσο κοινωνικά στοιχεία, όσο και εθνικά. Τα λέγανε «πατριωτικά». Παράδειγμα η «17 Νοέμβρη». Σήμερα, η νέα γενιά τρομοκρατίας έχει μία ρητορεία η οποία ταυτίζεται με την ρητορεία της εξουσίας. Όπως για παράδειγμα υπέρ των μεταναστών. Δηλαδή οι αντιλήψεις της εξουσίας περάσανε και στην αντιεξουσία. Έχουμε με άλλα λόγια και την εξουσία και την αντιεξουσία σε μια μονοδιάστατη αντίληψη, η οποία ουσιαστικά διαλύει την Ελλάδα. Ποιές δυνάμεις μπορούν να αντιδράσουν σε αυτό; Δεν υπάρχουν δυνάμεις. Και όποιες υπάρχουν, είναι είτε περιθωριακές ή περιθωριοποιούμενες και λοιδορούμενες».

Τα λόγια, του αείμνηστου καθηγητή Ν. Σαρρή και της αείμνηστης Μαλβίνας, προφητικά, σκιαγραφούν την σημερινή πραγματικότητα, τα συμπεράσματα, δικά μας. Τελικώς συντελείται «Εθνική απονεύρωση» ή «συντελέστηκε»;
Καλό κουράγιο, για μια ακόμη φορά.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα